Φυσικοθεραπευτές από Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη πήραν διεθνή πιστοποίηση Πρώτων Βοηθειών

 

Πιστοποιημένο σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών σε ενήλικες παιδιά και βρέφη έλαβε χώρα το Σάββατο 10/11/2018 στο χώρο του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής, από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης και την εκπαιδευτική ομάδα του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας, υπό την αιγίδα του Πανευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC).

Το σεμινάριο έγινε αποκλειστικά για τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών του Περιφερειακού τμήματος Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, τα οποία πήραν διεθνή πιστοποίηση ύστερα από θεωρητική, αλλά και πρακτική εκπαίδευση σε θεματικές όπως ασφάλεια σκηνής, προσέγγιση στο σημείο του περιστατικού, καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, θέση ασφαλείας, χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και σε λαβες πνιγμονής.

Τα πιστοποιημένα σεμινάρια των Πρώτων Βοηθειών θα συνεχιστούν, με το επόμενο να πραγματοποιείτε στις 19 Δεκεμβρίου πάντα με σοβαρότητα και σε συνεργασία με πιστοποιημένους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό ώστε περισσότεροι συμπολίτες μας να γίνουν συμμέτοχοι και ικανοί να προσφέρουν τη βοήθειά τους, όποτε και εάν αυτή χρειαστεί. Πληροφορίες και συμμετοχές στο 6974849749 ή στο mail: rodopi@hrt.org.gr