Δριμύ κατηγορώ ΟΕΓΑ για Λαμπάκη: «Όταν κάποιος δεν θέλει, ψάχνει για δικαιολογίες»

 

Ανακοίνωση με την οποία απαντάει στις δηλώσεις του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος μετά την συνάντηση με την ομάδα βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αναφέρθηκε και στην έλλειψη χώρου που θα στεγάσει τις δραστηριότητες του και προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες του, εξέδωσε ο Όμιλος Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης.

Οι άνθρωποι του ΟΕΓΑ κατηγορούν τον Λαμπάκη ότι δεν θέλει να βοηθήσει τον σύλλογο τους, γιατί αλλιώς θα έβρισκε λύσεις. Όπως αναφέρουν, «όταν θέλει κάποιος βρίσκει τρόπους, όταν δεν θέλει ψάχνει δικαιολογίες». Μιλούν αναλυτικά και για την κωλοτούμπα αλά… Μελισσανίδη στην περίπτωση του Παλαιού Κολυμβητηρίου, που τελικά θα μετατραπεί σε νέα γήπεδα τένις ενώ αρχικά είχε αναφερθεί από τον Λαμπάκη ως χώρος όπου θα στεγαστεί στο Σπίτι της Γυμναστικής.

Αναλυτικά η δήλωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο του ΟΕΓΑ Νεκτάριο Κελεσίδη:

“Με έκπληξη ακούσαμε τις δηλώσεις του κ. Δημάρχου για τις αθλητικές υποδομές της περιοχής μας και εστίασα την επιχειρηματολογία του για το ΤΟΛ της ενόργανης γυμναστικής.

Αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι : Όταν θέλει κάποιος βρίσκει τρόπους, όταν δεν θέλει ψάχνει δικαιολογίες. Σε ένα άθλημα που εκπροσωπεί επάξια την χώρα μας και αναπτύσσεται συνεχώς δεν μπορεί να μην γίνεις αρωγός στην εξέλιξη του. Ειδικά όταν στην ευρύτερη ακριτική περιοχή μας που αναδεικνύει σπουδαία ταλέντα, που πληρούν τις προδιαγραφές και να στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες. Τα παιδιά μας αγωνίζονται και φέρνουν συνεχώς διακρίσεις προβάλλοντας τον αθλητισμό του τόπου μας και ως ανταμοιβη στεγάζονται σε ένα ΤΟΛ. Παιδιά και γονείς καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στον σύλλογο του ΟΕΓΑ. Οι υποσχέσεις του κ. Δημάρχου άρχισαν από την προεκλογική του περίοδο το 2010 για την στέγαση του ”Σπιτιού της γυμναστικής” στο παλιό κολυμβητήριο. Αρα είναι αδικαιολόγητη η θέση του Δημάρχου “ότι δεν γίνονται όλα μαζί”. Προφανώς ο ΟΕΓΑ δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα του.

Το συγκεκριμένο άθλημα πρέπει να στεγαστεί μόνο του και μπορεί να αναπτύξει περισσότερα αθλήματα της γυμναστικής, όπως ρυθμική, τραμπολίνο, ακροβατική γυμναστική, γυμναστική για όλους, αθλήματα αναγνωρισμένα από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία. Σε συνδυασμό με τις διακρίσεις που δημιουργούν πρότυπα, την οργάνωση την μεθοδικότητα και το τρόπο ανάπτυξης, μπορούμε να προσελκύσουμε πολλά περισσότερα παιδιά στα αθλήματα της γυμναστικής. Ο χώρος του ΤΟΛ στερούν κάθε τέτοια δυνατότητα. Πολλά παιδιά αναγκάζονται να μετακομίσουν για να υποστηριχθεί η εξέλιξη τους ή να σταματήσουν διότι ο χώρος δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Πολλά παιδιά που έρχονται για να μάθουν το άθλημα της ενόργανης μπαίνουν σε αναμονή διότι δεν χωράμε πλέον.

Δεν φταίμε εμείς που είμαστε ο μοναδικός σύλλογος που ασχολείται με την ενόργανη γυμναστική.

Το 2012 υπήρχαν σκέψεις και ενδιαφέρον για ανακατασκευή του Παλιού κολυμβητηρίου. Υπήρχαν κάποιες μελέτες κόστους ανακατασκευής και τότε δεν είχε τεθεί θέμα στατικότητας. Επίσης ως σύλλογος παραδώσαμε έκθεση για το παλιό κολυμβητήριο στον κ. Δήμαρχο , όπως και στον Υπουργό αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα έδινε σε τυχόν κατασκευή του Σπιτιού Γυμναστικής 200.000 €.

Για το αίτημα στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έγινε προσπάθεια (2) φορές μετά από προτροπή και πρόταση μου η οποία απερρίφθη. Στο συγκεκριμένο θέμα θα μπορούσε ο κ. Δήμαρχος να επισκεφθεί το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και να συνεργαστεί με τους αρμόδιους του ιδρύματος για εύρεση λύσης. Η φράση του Δημάρχου “Κακόμοιρη οικονομικά χώρα, άρα κακόμοιρες οικονομικά λύσεις…” δεν τον αθωώνουν σε καμία περίπτωση. Οι υποσχέσεις και οι υποκριτικές δηλώσεις των αυτοδιοικητικών χαρακτηρίζονται απο κακομοιριά.

Σαν σύλλογος έχουμε συνεργαστεί με τις γείτονες χώρες Τουρκία & Βουλγαρία και με εκδηλώσεις που συνδιοργανώσαμε συμβάλλαμε στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην πόλη μας. Επίσης είχαμε ενημερώσει γραπτώς και δημόσια για τα οφέλη των εκδηλώσεων και των αγώνων της ενόργανης γυμναστικής το 2012 το 2013 και το 2015 στην πόλη μας”.

Материалы по теме:

Βαρύ πένθος στην οικογένεια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης – Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Καπετανίδης
  Μια από τις πιο γνωστές και σεβάσμιες μορφές του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην πόλη συνταξιούχος δάσκαλος Χρήστος Καπετανίδης, έφυγε ...
Η αγκαλιά Τοροσίδη-Τζέκο, το πανό στο Καραϊσκάκη για την Σρεμπρένιτσα και οι Θρακιώτες που πήγαν… εθελοντές στην «σφαγή»
Από νωρίς το πρωί στα αθλητικά και όχι μόνο μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας και της Βοσνίας Ερζεγοβίνης κυριαρχεί ένα πανό που σηκώθηκε από εθνικιστές ...
”Κόβεται” η γυμναστική από τα σχολεία
 Στην προοδευτική υποβάθμιση και συρρίκνωση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στο σχολικό πρόγραμμα προχωρά το υπουργείο Παιδείας παρά τις αντιδράσεις βουλευτών, κομμάτων, της Ελληνικής ...
Photos: Τα εγκαίνια του νέου γυμναστηρίου- στολιδιού της Κομοτηνής και η τιμή στον Μανώλη Παπαδόπουλο που πάλεψε για την υλοποίησή του
Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος -  Πραγματοποιήθηκαν το πρωί ο αγιασμός και τα επίσημα εγκαίνια του νέου κλειστού γυμναστηρίου που έχει κατασκευαστεί ...
Επέλεξε τον Έβρο ως μοναδική ελληνική περιοχή για επένδυση η Ευρωπαική Επιτροπή!
Την επένδυση περισσότερων από 117 εκατ. ευρώ σε 39 βασικά έργα στον τομέα των μεταφορών, μεταξύ των οποίων και ένα ελληνικό, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. ...