Το Xanthi FC Arena υποψήφιο να δηλωθεί ως έδρα της Εθνικής Ανδρών στα προκριματικά του Euro 2020

 

Με την ολοκλήρωση των δύο τελευταίων αγώνων στο UEFA Nations League, η ΕΠΟ θα πρέπει να οριστικοποιήσει τις δύο έδρες που θα χρησιμοποιήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το βασικό γήπεδο που θα αγωνίζεται η «γαλανόλευκη» το 2019 θα προέρχεται από την περιφέρεια.

Με τα τωρινά δεδομένα, το Παγκρήτιο Στάδιο είναι το φαβορί για να φιλοξενήσει την Εθνική ομάδα. Εξάλλου, το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας στο Ηράκλειο για να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις του σταδίου, αλλά και για να συζητήσει επί του θέματος με τους εκπροσώπους της ΕΠΣ Ηρακλείου.

Από εκεί και πέρα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Σωτήρη Ταμπάκου στο sport-fm, στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει το AEL FC Arena και το γήπεδο της Ξάνθης.

Ως δεύτερη έδρα αναμένεται να δηλωθεί είτε το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είτε το Ολυμπιακό Στάδιο, με το φαληρικό γήπεδο να συγκεντρώνει σαφώς περισσότερες πιθανότητες εξαιτίας της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου του ΟΑΚΑ.

Η λογική της επιλογής έδρας στην Αθήνα έχει να κάνει με την πιθανότητα η Εθνική ομάδα να δίνει ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι με αυξημένο ενδιαφέρον από τον κόσμο, που θέλει να βρεθεί στο γήπεδο. Σε αυτή την περίπτωση, η ιδανική λύση είναι το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Οριστικές αποφάσεις θα παρθούν μέχρι το τέλος του μήνα, το αργότερα στις αρχές Δεκεμβρίου, ωστόσο αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος πόσο λάθος επιλογή ήταν η αποχώρηση της «γαλανόλευκης» από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι για πρώτη φορά εμφανίζεται να παίζει η έδρα της Ξάνθης και ο ερχομός της Εθνικής Ομάδας Ανδρών μόνιμα στην Θράκη.