Κορυφαία επίδοση καριέρας για τον Ιορδάνη Σερδερίδη στο Ράλι Αυστραλίας του WRC

 

Στην πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης τερμάτισε ο Ιορδάνης Σερδερίδης στο Ράλι της Αυστραλίας, τον τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2018.

Ο περσινός πρωταθλητής του WRC Trophy ανέβασε το «ελληνικό» Ford Fiesta WRC στη ράμπα του τερματισμού του αγώνα, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση της καριέρας του.

«Ο τερματισμός στη 10η θέση της γενικής κατάταξης στο Ράλλυ Αυστραλίας είναι το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας μου! Ο στόχος που βάλαμε στην αρχή του αγώνα, αν και φάνταζε λίγο αισιόδοξος, έγινε τελικά πραγματικότητα. Ήταν σίγουρα η καλύτερη μου εμφάνιση σε χωμάτινο αγώνα και μπορώ να τη συγκρίνω μόνο με αυτή του Ράλι Ακρόπολις στο οποίο ολοκλήρωσα στην έβδομη θέση. Είμαι πολύ χαρούμενος!», δήλωσε ο Καβαλιώτης οδηγός.

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολύτιμη βοήθεια της συνοδηγού του Λάρα Βενέστε, μιλώντας στην ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας «Νέος Κόσμος»: «H Lara ήταν άψογη στα καθήκοντα της καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, με βοήθησε να παραμείνω ήρεμος τις στιγμές που χρειαζόταν υπομονή, και αυτές ήταν πολλές στο τελευταίο σκέλος».

Στον αγώνα αυτόν εξασφάλισε τον τίλο και έφτασε συνολικά τα έξι συνεχόμενα παγκόσμια πρωταθλήματα ράλι ο Γάλλος Σεμπαστιάν Οζιέ, ενώ ο Φινλανδός Γιάρι Μάτι Λάτβαλα κέρδισε τη νίκη στον 13ο και τελευταίο γύρο του WRC 2018 και χάρισε τον φετινό τίτλο κατασκευαστών στην Toyota.