ΕΠΣ Έβρου: Κορυφώνεται ο «εμφύλιος πόλεμος» της ΑΕΚ Έβρου με την… ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης

 

Σε νέο στάδιο περνά η γνωστή κόντρα που έχουν η ΑΕΚ Έβρου με τον ΑΟ Θράκης, που ως γνωστόν πέρυσι ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε την εκπροσώπηση της ακαδημίας της ΠΑΕ ΑΕΚ στην Αλεξανδρούπολη και είχε μάλιστα ανακοινώσει ότι θα κατεβάσει δεύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Έβρου με το όνομα ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης.

Εκείνη η ανακοίνωση είχε προκαλέσει την αντίδραση της ΑΕΚ Έβρου, που είχε πιο πριν ανακοινώσει αυτή συνεργασία σε επίπεδο ακαδημιών με την ΠΑΕ ΑΕΚ. Τελικά η ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης δεν αναβίωσε ποτέ για να κατέβει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα, ωστόσο η κόντρα ανάμεσα στα δυο σωματεία παρέμεινε.

Κάπως έτσι φτάσαμε στην αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου ανάμεσα σε ΑΟ Θράκης και Απαλό, όπου είχαμε την περίπτωση της σύνταξης φύλλου αγώνα από τους διαιτητές υπό το φως των κινητών, καθώς τα αποδυτήρια των διαιτητών όπου υπήρχαν και οι διακόπτες για το ρεύμα παρέμειναν κλειδωμένα σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

Στην αρχική αντίδραση ο ΑΟ Θράκης που κουβαλάει πλέον και το μεγάλο όνομα και το αρχείο του Άλεξ, είχε εξαπολύσει βολές κατά του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο φαίνεται ότι ευθύνες αποδίδονται πέραν του Δήμου και στην ομάδα της ΑΕΚ Έβρου, η οποία αν και αγωνίζεται στο “Φώτης Κοσμάς” χρησιμοποιεί το γήπεδο Α. Κεραμάρης για προπονησεις.

Φαίνεται ότι για τους ανθρώπους του ΑΟ Θράκης το γεγονός ότι παρέμειναν κλειδωμένα τα αποδυτήρια δεν είναι κάτι αθώο και για αυτό πλέον ο ΑΟ Θράκης ζητεί από την Δημοτική Αρχή να έχει ως έδρα στους εντός αγώνες εφεξής το “Φώτης Κοσμάς”, που ήδη χρησιμοποιεί άλλωστε και η γυναικεία του ομάδα για τη Γ’ Εθνική.

Η επιστολή του προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και την ΕΠΣ Έβρου κοινοποιείται και στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Πίσω όμως από τις ανακοινώσεις και την κόντρα των δύο συλλόγων φαίνεται ότι κρύβεται η μαμά ΑΕΚ και η διεκδίκησή της και από τους δύο συλλόγους (φώτο από τον μεταξύ τους περσινό αγώνα).

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή – ανακοίνωση του ΑΟ Θράκης Άλεξ:

 width=