Super League: Ο Άγγελος Διγκόζης θυμάται τα χρόνια της συνυπαρξής του με τον Σάββα Παντελίδη στον Πανθρακικό

 

Ο προπονητής πλέον του Πανηλειακού και παλιός συνεργάτης του Σάββα Παντελίδη για 1,5 χρόνο στον Πανθρακικό, Άγγελος Διγκόζης, μίλησε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης με αφορμή την επικείμενη πρόσληψη του Έλληνα τεχνικού από τον Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

-Για την εμπειρία του στον Πανθρακικό στο ξεκίνημά του ως προπονητής δίπλα στον Σάββα Παντελίδη:

Εγώ δίπλα του έμαθα πάρα πολλά πράγματα, γιατί είναι πολύ διαφορετικό να είσαι ποδοσφαιριστής, να είσαι πρώτος προπονητής ή  να βρίσκεσαι «πίσω από τον πρώτο προπονητή. Η κάθε θέση είναι διαφορετική. Όταν είσαι πίσω από τον πρώτο προπονητή, τα βλέπεις λίγο πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Δεν έχει πίεση και το άγχος της στιγμής της απόφασης. Στον 1,5 χρόνο μου δίδαξε πολλά πράγματα και τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Όταν είσαι συνεργάτης μπορείς να δεις τα πράγματα με πολύ περισσότερη ψυχραιμία. Μπορεί να θέλει ο προπονητής να κάνει μία αλλαγή και κάποιος συνεργάτης του να τον επηρεάσει. Ο προπονητής παίρνει την απόφαση, το ρίσκο και τα ακούει κιόλας στο τέλος.

-Για την επιλογή του Σάββα Παντελίδη ως προπονητή του Άρη:

Θα είναι μια πολύ καλή επιλογή του Άρη. Είναι έμπειρος. Τα αποτελέσματα πιστεύω θα είναι θετικά. Ακόμη και στην Τρίπολη, η οποία αδικήθηκε πολύ φέτος, η ομάδα έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι ο Άρης επιλέγει σωστά τον  Σάββα Παντελίδη. Ο Παντελίδης γνωρίζει πως είναι τα πράγματα στη Super League και νομίζω ότι θα τα καταφέρει.

-Για το αν πιστεύει ότι ο Σάββας Παντελίδης “κουμπώνει”:

Σαν φίλαθλος ευχαριστιέσαι να βλέπεις. Το ποδόσφαιρο έχει μία γλώσσα και νομίζω ότι κουμπώνει στον Άρη. Υπάρχουν κάποιοι που θα τον στηρίξουν και κάποιοι που θα πουν ότι δεν ταιριάζει. Αλλά πως μπορούμε να κρίνουμε έναν προπονητή πριν καν έρθει σε μία ομάδα, πριν δούμε τη δουλειά του και τα αποτελέσματα; Ακόμη και αν πάρουμε τον καλύτερο προπονητή του κόσμου, μπορεί να αποτύχει και να μην  πάει καλά. Όλα είναι σχετικά. Ο Σάββας Παντελίδης αγαπάει αυτό που κάνει. Ασχολείται με το ποδόσφαιρο 24 ώρες το 24ωρο και νομίζω ότι είναι μία πολύ καλή επιλογή.

-Για το ποια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Σάββα Παντελίδη:

Αυτό που του αρέσει πολύ, είναι ο θετικός εγωισμός. Θέλει να κερδίζει, να βγαίνει νικητής. Η δουλειά του είναι αρκετά καλή και του αρέσει η πειθαρχία. Μέσα στο παιχνίδι, όπως έβλεπα εγώ, μπορεί να διαβάσει το παιχνίδι αρκετά καλά και με τις παρεμβάσεις του πολλές φορές άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού. Είναι εργασιομανής. Το θέμα είναι ότι τα αποτελέσματα είναι αυτά που κρίνουν. Όλα είναι σχετικά.

-Για το πως βλέπει να εξελίσσεται η “κούρσα” του Πρωταθλήματος:

Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί. Ο Άρης πιστεύω θα καταφέρει να βγει στην Ευρώπη. Έχει καλή ομάδα και καλούς παίκτες. Και οι οπαδοί του κρατούν πολύ καλά την ομάδα.