Volley League: Το «mea culpa» του Μουστακίδη και η γκάφα με τον Αργεντίνο που στοίχισε στον Εθνικό

 

Στην Αλεξανδρούπολη αναμένονταν από το απόγευμα ο 29χρονος Αργεντινός Πάμπλο Αλμπέρτο Μπενγκολέα, που αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και εφόσον ολοκληρωθούν έγκαιρα όλες οι διαδικασίες, πιθανότατα θα τεθεί στην διάθεση του Μουστακίδη ήδη από το προσεχές ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι με την Κηφισιά (Σάββατο 17/11, Ωρα 19:00, LIVE ThrakiSportS).

Όπως είναι γνωστό ο Μπενγκολέα θα αντικαταστήσει τον Καναδό Φρίσεν που ήρθε τον Σεπτέμβριο, έμεινε δύο μήνες στον Έβρο και έφυγε κακήν κακώς, αφού δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην μοναδική νίκη του Εθνικού μέχρι στιγμής σε πρωτάθλημα και λιγκ καπ, αυτήν απέναντι στον Παμβοχαϊκό, ο Φρίσεν ουσιαστικά έμεινε μετά τα απανωτά λάθη του στον πάγκο από το τρίτο σετ και η νίκη ήρθε χάρη στην κίνηση του Μουστακίδη να περάσει στην θέση του τον Χρηστουηλία και να τον κρατήσει ως το τέλος.

Ήδη στην Αλεξανδρούπολη υπάρχει γκρίνια όχι τόσο για την λάθος επιλογή του παίκτη, καθώς αυτό μπορεί εύκολα να γίνει, αλλά για τo γεγονός ότι χρειάστηκαν πάνω από δυο μήνες καθημερινών προπονήσεων για να γίνει αντιληπτό ότι τελικά δεν είναι του επιπέδου που επιθυμεί η ομάδα. Ο Φρίσεν εκτός των άλλων έπιανε μία από τς τέσσερις θέσεις ξένων, καθώς ο Εθνικός κόντρα στην τακτική που είχε στο παρελθόν, τις έχει εξαντλήσει αυτές τις θέσεις φέτος, οπότε όφειλε φυσικά πρώτα να αδειάσει μια από αυτές προκειμένου να μπορέσει στην συνέχεια να φέρει τον Μπενγκολέα.

Και αν το ο Μουστακίδης είπε το δικό του «mea culpa» αναγνωρίζοντας (έστω και με σχετική καθυστέρηση) το λάθος της επιλογής Φρίσεν, κανείς δεν ξέρει που πρέπει να αποδοθεί η γκάφα στην οποία φαίνεται να έχει υποπέσει ο Εθνικός σε σχέση με την έγκαιρη απόκτηση και έλευση του παίκτη στον Έβρο. Όπως είναι γνωστό, ο Μπενγκολέα αγωνιζόταν από την έναρξη της σεζόν στο τουρκικό πρωτάθλημα και όλοι νόμισαν, όταν ακούστηκε ότι θα αποκτηθεί από τον Εθνικό, ότι πέρα από το λαβράκι οι ιθύνοντές του κατάφεραν να γλιτώσουν και τα έξοδα μετακίνησής του, αφού ΄με ένα λεωφορείο θα αρκούσε να έρθει από την γειτονική Τουρκία.

Αμ δε! Όταν επετέυχθη η συμφωνία, ο παίκτης είχε αποχωρήσει από την Τουρκία (μετά την κατάρρευση ουσιαστικά της ομάδας του) και σύμφωνα με πληροφορίες είχε επιστρέψει στην πατρίδα του, την Αργεντινή. Έτσι ο Εθνικός δεν εκμεταλλεύθηκε την χρυσή ευκαιρία που του δόθηκε να γλιτώσει τα έξοδα για το υπερατλαντικό ταξίδι, αλλά κλήθηκε να πληρώσει εισιτήριο για να έρθει ο παίκτης που όπως γίνεται αντιληπτό, όταν αυτό κλείνεται την τελευταία στιγμή, μόνο φτηνό δεν μπορεί να ήταν. Κόστισε έτσι κάτι παραπάνω, αλλά στον Εθνικό έχουν βάσιμες ελπίδες ότι θα αποδειχθεί λύρα εκατό και ότι κατά συνέπεια θα εξαργυρώσουν και με το παραπάνω αυτήν την επιλογή τους να τον φέρουν από τη Νότια Αμερική στον Έβρο.