Την ενοχή Γκιρτζίκη και άλλων 8 κατηγορουμένων για την Κάρτα Υγείας της ΕΠΟ πρότεινε ο εισαγγελέας

 

Πρόταση ενοχής από τον εισαγγελέα για μέλη της ΕΠΟ που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της κάρτας υγείας, ανάμεσα τους και τον ξανθιώτη πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Γκιρτζίκη για την περίοδο που ήταν ταμίας της ΕΠΟ καθώς και τους πρώην προέδρους Βασίλη Γκαγκάτση και Σοφοκλή Πιλάβιο.

Εκτός από τους τρεις προαναφερθέντες, ο εισαγγελέας έδρας Χαράλαμπος Τζώνης πρότεινε στους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων την ενοχή των κ. Οικονομίδη, Σιντόρη, Τοπολιάτη, Χατζηαποστόλου, Προύντζου, Καραμελίδη. Για όλους προτείνεται η ενοχή για το αδίκημα της απιστίας.

Ακόμη, ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση 13 πρώην μελών της ΕΠΟ, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Σαρρής που ήταν αυτός που κατήγγειλε τη σύμβαση το 2013, και των Αριστείδη Σταθόπουλου, Νίκου Φύριου, Γιάννη Σιγάλα, Νίκου Ανασόπουλου, Θεόδωρου Φωτίου, Γιάννη Δεσύλα, Γιάννη Καλύβα, Ευάγγελου Μαζαράκη, Χρήστου Σάββα, Βασίλη Μάντζιου, Σπύρου Καλογιάννη και Σωκράτη Παπαδόπουλου.

Από πλευράς των εμπλεκόμενων εταιρειών Opentec και PCSystems, όπως αναφέρουν αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, προτάθηκε η ενοχή των Παντελή Κύρκα, Κωνσταντίνου Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδη, Κωνσταντίνου Βουρδάκη και η αθώωση των Ιωνα Χατζηιωνά, Γιώργου Λυγεράκη, Αθανάσιου Ισμαήλου και Αριστείδη Σταυρόπουλου.