Volley League: 6+1 tips για το ιστορικό παιχνίδι της ΑΕ Κομοτηνής με τον Παναθηναϊκό στην Κυψέλη (17:30, LIVE ThrakiSportS)

Με την αναμέτρηση μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕ Κομοτηνής που θα γίνει στο γυμναστήριο του Πανελληνίου στην Κυψέλη στις 17.30 το απόγεμα και θα έχει τελικά μόνο ιντερνετική μετάδοση ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League.

Όπως πριν από κάθε μεγάλο ματς των ομάδων της Θράκης στα εθνικά πρωταθλήματα, το ThrakiSportS σας παρουσιάζει 6+1 σημαντικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για να παρακολουθήσετε απρόσκοπτα την αναμέτρηση από τις διαδικτυακές σας οθόνες ή από το γήπεδο, όσοι βρίσκεστε στην Αθήνα.

1. Αυτό είναι το τέταρτο σερί και δύσκολο παιχνίδι για την ΑΕ Κομοτηνής, που έχει καταφέρει πάντως να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος με τους τέσσερις βαθμούς που έχει εξασφαλίσει, τρεις με τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ και έναν απέναντι στον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αγώνας που να μην έχουν κερδίσει σετ οι παίκτες του Ηλία Κρεούζη.

2. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός δίνει τον δεύτερο εντός έδρας αγώνα του στο εφετινό πρωτάθλημα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό με 3-2 σετ αλλά είναι η πρώτη φορά που θα έχει τους οπαδούς του καθώς με τους ερυθρολεύκους ισχύαν τα μέτρα ειδικής διαχείρισης. Η ψυχολογία στις τάξεις των τελευταίων είναι στα ύψη μετά και τις επιτυχίες των επαγγελματικών τμημάτων του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο.

3. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τρεις ήττες την φετινή σεζόν και θέλει να πετύχει την πρώτη του νίκη σε αυτήν. Προηγήθηκαν οι ήττες από την ΑΕΚ για το Λιγκ Καπ και αυτές επίσης από την ΑΕΚ και πιο πριν από τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Γενικά, οι πράσινοι έχουν να νικήσουν στο πρωτάθλημα από τις 26 Απριλίου 2018 στον τελευταίο αγώνα των πλέι άουτ με 3-1 επί της Νίκης στο Αιγίνιο, χάρη στην οποία έσωσαν και την κατηγορία.

4. Η αναμέτρηση έχει ιστορικό χαρακτήρα αφού οι δυο ομάδες αναμετρώνται ξανά μετά από 20 χρόνια. Μάλιστα απέναντι στον Παναθηναϊκό είχε πετύχει η ΑΕ Κομοτηνής τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της, μέχρι φέτος. Ήταν στις 12/12/1998, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών όταν με επική ανατροπή στο Κλειστό Κομοτηνής η τοπική ΑΕΚ είχε νικήσει τον ιδιαίτερα ισχυρό τότε Παναθηναϊκό, αν και αυτός είχε προηγηθεί με 2-0 σετ. Εκείνη έμελλε ωστόσο να είναι η μόνη νίκη της ομάδας της Κομοτηνής σε εκείνο το πρωτάθλημα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της ομάδας.

5. Συνολικά έχουν γίνει στο παρελθόν τέσσερις αναμετρήσεις μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕ Κομοτηνής. Οι αθηναίοι έχουν τρεις νίκες και οι θρακιώτες τη νίκη που προαναφέρθηκε. Στους πρώτους δύο από αυτούς τους αγώνες, για τη σεζόν 1997-1998, πασαδόρος του Παναθηναϊκού ήταν ο σημερινός προπονητής του Δημήτρης Ανδρεόπουλος. Στην έδρα του Παναθηναϊκού το τριφύλλι έχει δυο νίκες με 2-0, την πρώτη στις 18/3/99 με το παλιό σύστημα (15-02, 15-12, 15-07) και την δεύτερη στις 06/02/99 με το καινούριο (25-17, 29-27, 25-12).

6. Διεθνείς είναι οι διαιτητές σε ακόμα μια φετινή αναμέτρηση της ΑΕ Κομοτηνής στη Volley League. Πρώτος ορίστηκε ο Βασιλειάδης και δεύτερος ο Κουτσούλας, που υπενθυμίζεται ότι είναι Εβρίτης στην καταγωγή.

7. Με τον αγώνα αυτόν ολοκληρώνεται η 5η τυπικά και 4η ουσιαστικά αγωνιστική της Volley League. Θυμηθείτε τα αποτελέσματα του Σαββάτου και την βαθμολογία με ένα κλικ ΕΔΩ. Πάντως, σε αντίθεση με όσα νομίζαμε, η αναμέτρηση δεν έχει απευθείας μετάδοση από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ αλλά από την ΕΡΤ Play, δηλαδή μόνο ιντερνετικά και όχι από τις συχνότητες είτε της ΕΡΤ1, είτε της ΕΡΤ2 είτε της ΕΡΤ3 είτε της ΕΡΤHD. Φυσικά διαδικτυακή κάλυψη θα υπάρχει από το ThrakiSportS.