Football League: Γκάφα με θρακιώτικη εμπλοκή φαίρνει αφαίρεση έξι βαθμών στη Δόξα Δράμας

Γκάφες που θυμίζουν ερασιτεχνική ομάδα κάνει η Δόξα Δράμας. Την περασμένη περίοδο στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη που έχασε 1-0, χρησιμοποίησε έξι ξένους ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα μετά την ένσταση που κατέθεσαν ο Απόλλων Πόντου, ο Κισσαμικός και η Παναχαϊκή εκτός από τον μηδενισμό να της αφαιρεθούν και τρεις βαθμοί, κάτι που της στέρησε τις ελπίδες προβιβασμού.

Τόσο η προκήρυξη, όσο και ο ΚΑΠ προέβλεπαν ότι οι ομάδες της Football League που έχουν πάρει άδεια οφείλουν να έχουν στην ενδεκάδα τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έξι ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ελληνικές εθνικές ομάδες.
Οι Δραμινοί μπήκαν με όνειρα και στο νέο πρωτάθλημα της Football League, αλλά δεν φρόντισαν να διαβάσουν ούτε και φέτος τους κανονισμούς. Αποτέλεσμα; Αν και κέρδισαν στο ντέρμπι τον Βόλο 2-1, κινδυνεύουν να χάσουν το παιχνίδι στα χαρτιά!!

Ο Βόλος έκανε ένσταση καθώς στο μεταξύ τους ματς οι γηπεδούχοι αντικανονικά δήλωσαν ως γιατρό αγώνα το ίδιο πρόσωπο που ήταν και γιατρός της Δόξας. Αυτό πρακτικά σημαίνει σύμφωνα με τους κανονισμούς και συγκεκριμένα με το άρθρο 16 παρ. 2Α του ΚΑΠ ότι οι Δραμινοί χάνουν στα χαρτιά με σκορ 0-3 την αναμέτρηση την οποία κέρδισαν την περασμένη Κυριακή με 2-1 κόντρα στους Θεσσαλούς και θα πληρώσουν και πρόστιμο από 7.000 έως 40.000 ευρώ.

Πρακτικά η Δόξα θα χάσει έξι βαθμούς και ο Βόλος θα πάρει τρεις από μια απερισκεψία. Στην ομάδα της Δράμας ψάχνουν κάποιο λόγο να μην γίνει δεκτή η ένσταση που κατέθεσε ο Βόλος, όπως το να κριθεί ότι είναι εκπρόθεσμη, αλλά αυτό δεν φαίνεται ότι μπορεί να έχει τύχη. Επίσης αναζητούν τον υπεύθυνο της γκάφας, σε μια ομάδα που πέρα από αρκετούς θρακιώτες παίκτες έχει πλέον τον Αντώνη Λαδάκη ως τιμ μάνατζερ και τον επίσης πρώην Πάνθρακα Νίκο Ιωσηφίδη σε υψηλόβαθμο διοικητικό ποστο.

Στο άρθρο 16-2β του ΚΑΠ όπως τροποποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, αναφέρονται τα εξής:
«Σε όλους τους τους αγώνες, όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, πανελληνίων πρωταθλημάτων, των πρωταθλημάτων υποδομής και προεπιλογής εθνικών ομάδων (Παίδων και Νέων), είναι υποχρεωτική, µε ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία ιατρού που, τουλάχιστον στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και στο κύπελλο, θα είναι άλλος από τους ιατρούς των ομάδων.
Σε αντίθετη περίπτωση, ο αγώνας δεν διεξάγεται µε υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδα, η οποία χάνει τον αγώνα τέρματα 0-3 και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από επτά χιλιάδες (7.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, εάν είναι επαγγελματική ομάδα. Εάν διεξαχθεί ο αγώνας, πέραν των ανωτέρω ποινών για την γηπεδούχο ομάδα που ισχύουν, ο διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο».

Αυτό σημαίνει ότι πέρα από την Δόξα Δράμας, πρόβλημα ενδεχομένως να έχει και ο διαιτητής Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής). Παρατηρητής διαιτησίας στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ο Βασίλης Γαβριηλίδης της ΕΠΣ Θράκης. Στον αγώνα για τη Δόξα είχαν αγωνιστεί οι Πεταυράκης, Ριζογιάννης, Μάρτινς και Σιώπης, με τον τελευταίο να αντικαθίσταται στο 25′ λόγω τραυματισμού από τον Ντενίζ Μαϊκαρά.