Δώστε μέσω του Μαραθωνίου της Αθήνας με ένα κλικ «Πνοή» ζωής σε παιδιά στην Θράκη

Η «Πνοή – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού», σωματείο-μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», ζητά τη στήριξη σας για να συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση της υγείας δεκάδων νεογνών στη Θράκη.

Στόχος είναι η συγκέντρωση πόρων για την αγορά ενός Monitor παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων για την κάλυψη των αναγκών της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Το Monitor μετράει τις ζωτικές λειτουργίες του νεογνού όπως το οξυγόνο, τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και τον αναπνευστικό ρυθμό, με μη επεμβατικό και αναίμακτο τρόπο.

Μπορείτε να βοηθήσετε με ένα κλικ, ενισχύοντας την προσπάθεια των δρομέων, στον φετινό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου. Με ένα κλικ μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας για να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό για την αγορά του συγκεκριμένου μηχανήματος στην crowdfunding πλατφόρμα του supportmazi.gr.

Η «Πνοή» συμμετέχει εδώ και 18 χρόνια με δρομείς στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών και τους παράλληλους αγώνες 5 & 10 km. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η παρακίνηση του κοινού στην προσφορά και τον εθελοντισμό. Κάθε χρόνο οι δρομείς της «Πνοής» συγκεντρώνουν χρήματα για να καλύψουν μια άμεση ανάγκη μονάδας εντατικής θεραπείας παιδιών ή νεογνών σε κάποιο κρατικό νοσοκομείο της Ελλάδας.

Το Σωματείο «Πνοή – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού» ιδρύθηκε το 1991 από παιδιάτρους, γονείς και φίλους εθελοντές. Ασχολείται με τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Παιδιών (ΜΕΘ) και Νεογνών (ΜΕΝ) καθώς και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας Παίδων (ΜΑΦ) στα Κρατικά Νοσοκομεία.

Επίσης, στηρίζει ηθικά και υλικά τους γονείς που τα παιδιά τους νοσηλεύονται στις εντατικές μονάδες, συμβάλει την εκπαίδευση και επιμόρφωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των Μονάδων, προσφέρει παροχή βασικών γνώσεων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Α΄ Βοηθειών στο ευρύ κοινό και δραστηριοποιείται στην δημιουργία νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας Παιδιών στα Κρατικά Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας.

Συντηρείται αποκλειστικά από δωρεές ιδιωτών, εταιρειών και έσοδα από εκδηλώσεις. Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο περίπου 4.000 παιδιά έχουν ανάγκη νοσηλείας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Νεογνών.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο του Σωματείου «Πνοή – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού» επισκεφθείτε το http://pnoe.gr/ή ακολουθείστε στο facebook