Στροφή από τον υφυπουργό Αθλητισμού για το Κλειστό της Αλεξανδρούπολης! Το χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του…

Την δέσμευση ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα καλύψει το (όχι και ιδιαίτερα μικρό τελικά) ποσό που χρειάζεται για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί σε βάθος διετίας η κατασκευή του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου της Αλεξανδρούπολης έκανε το βράδυ της Δευτέρας μέσα από τον τηλεοπτικό αέρα της εκπομπής «Πάμε Γήπεδο» στη Δέλτα Τηλεόραση ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Για πρώτη φορά δημόσια ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι από την ΓΓΑ θα καλυφθεί το υπόλοιπο ποσό, πέραν των 3,9 εκατ. ευρώ που έχει δεσμεύσει η Περιφέρεια, ώστε να υλοποιηθεί το έργο, όποιο και αν τελικά είναι αυτό το ποσό. Η δήλωση αυτή αποτελεί στροφή σε όσα ο ίδιος είχε δηλώσει έναν χρόνο πριν, κατά την άνοδό του στην Αλεξανδρούπολη, όταν είχε ζητήσει να ολοκληρωθεί η μελέτη, να διαπιστωθεί το ποσό και εφόσον είναι σε λογικά πλαίσια να συνδράμει από την πλευρά της και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Την ίδια δέσμευση ο Γιώργος Βασιλειάδης είχε επαναλάβει και σε κλειστή σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στο γραφείο του στην Αθήνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού της Αλεξανδρούπολης Γιάννη Βαταμίδη, διευκρινίζοντας τότε ωστόσο ότι δεν μπορεί το ποσό αυτό να κυμαίνεται σε επιπλέον 4 – 5 εκατ. ευρώ, όπως είχε ζητηθεί, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν τόσα χρήματα. «Να είναι 200, 300, άντε και 500.000 να τσοντάρουμε και εμείς, αλλά μέχρι εκεί», είχε πει χαρακτηριστικά τότε στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, παγώνοντας τα χαμόγελα που είχαν υπάρξει.

Πλέον ο υφυπουργός βγαίνει δημόσια και δηλώνει ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα πληρώσει όλο το υπόλοιπο ποσό, όσο μεγάλο και αν είναι αυτό, σε ένα έργο που σύμφωνα με τις διαρροές από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης θα αγγίξει τελικά τα 10 εκατομμύρια. Βέβαια, η μελέτη έναν χρόνο μετά από την περσινή του άνοδο στην Θράκη και σχεδόν τέσσερα μετά τις αρχικές εξαγγελίες από τις τοπικές αρχές, ακόμα αγνοείται, ωστόσο σύμφωνα με τον Γ. Βασιλειάδη που εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό αέρα βαθύς γνώστης του θέματος, ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης υποστήριξε ότι το πολύ σε ένα μήνα θα έχει επιτέλους ολοκληρωθεί.

Εφόσον συμβεί αυτό, το χρονοδιάγραμμα λέει ότι εντός τριμήνου, δηλαδή μέχρι το τέλος Ιανουαρίου ή τις αρχές Φεβορυαρίου θα πάμε σε δημοπράτηση του έργου, άμεσα θα ξεκινήσει η κατασκευή του και μέχρι το τέλος του 2020 η Αλεξανδρούπολη θα έχει επιτέλους ένα άλλο δικό της κλειστό, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 40 χρόνια! Ο Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Γραφείο του με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και άλλους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρόντων των βουλευτών Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πέρα από την υπογραφή της οικονομικής σύμβασης να γίνουν παρεμβάσεις στα γήπεδα ποδοσφαιρου του Δημου συζητήθηκε το θέμα του Κλειστού. Αναφορικά με το Κλειστό, τελειώνει η αναμόρφωση της τεχνικής μελέτης. Προκύπτει μια αρκετά μεγάλη διαφορά σε σχεση με το χρηματικό ποσο που είχε δεσμεύσει η περιφέρεια, αλλά όπως είχα δεσμευθεί όταν είχα έρθει στην Αλεξανδρούπολη, η ΓΓΑ μέσα από το δικό της πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων θα αντλήσει το υπόλοιπο, όσο και να είναι αυτό, για να φτιαχτεί το κλειστό σε μια πόλη με την ιστορία του βόλεϊ, όπως η Αλεξανδρούπολη»,
είπε αρχικά ο υφυπουργός Αθλητισμού στην εκπομπή «Πάμε Γήπεδο» της Δέλτα Τηλεόρασης το βράδυ της Δευτέρας.

Σε ερώτηση του Γιώργου Πανταζίδη για το χρονοδιάγραμμα, ο υπουργός απάντησε: «Η πληροφόρηση που είχα από τον δήμαρχο ήταν ότι τέλη Νοέμβρη, το αργότερο αρχές Δεκέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, επομένως άμεσα θα προχωρήσουμε στην διαδικασία για την δημοπράτηση του έργου. Υπάρχει και τεχνικός σύμβουλος που έχει αναλάβει, οι υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολη λειτουργούν υπό την καθοδήγηση των υπηρεσιών μας (της ΓΓΑ) και νομίζω ότι αν δεν θα υπάρξουν άλλα προβλήματα, θα μπορέσουμε μέσα στο επόμενο τρίμηνο να προχωρήσουμε στην δημοπράτηση του έργου. Αυτός είναι ο σκοπός και ο στόχος ούτως ώστε σε μια διετία από σήμερα το κλειστό γυμναστήριο να έχει γίνει πραγματικότητα».

Σε ερωτηση Κοσμά Πανταζή για τις 18 παρεμβάσεις ύψους 360.000 ευρώ σε ποδοσφαιρικά γήπεδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης αλλά και 52.000 ευρώ για τα υπάρχοντα κλειστά Αλεξανδρούπολης και Φερών, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ανέφερε από τον τηλεοπτικό αέρα της Δελτα Τηλεόρασης: «Εχουν γίνει παρεμβάσεις, όχι μόνο στην Αλεξανδρούπολη αλλά και σε όλον τον νομό κάνουμε παρεμβάσεις όπως και στο Σουφλί για την οροφή του Κλειστού Γυμναστηρίου. Θα ανακοινώσουμε και άλλα έργα το επόμενο διάστημα μέσα από ένα πρόγραμμα καινούριο που φτιάχνουμε υπό το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να κάνουμε και άλλες παρεμβάσεις. Προσπαθούμε να αξιοποιούμε κάθε ευρώ και να κάνουμε παρεμβάσεις ουσίας, για να λύσουμε χρόνια προβλήματα που υπάρχουν ανά την επικράτεια».