Super League: «Τρένο» η Ξάνθη, πάτησε τετράδα και γλυκοκοιτάζει Ευρώπη μετά τη νίκη και στην Τρίπολη με μόνιμο σκόρερ τον Γέντρισεκ

 

Η Ξάνθη με τον άνθρωπο-γκολ Έρικ Γέντρισεκ να χτυπά «ξανά» στο 72’, πέρασε με 0-1 από την Τρίπολη παρά το γεγονός ότι απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους και αντιθέτως δεν τους απείλησε. Πλέον είναι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμη με την ΑΕΚ, γλυκοκοιτάζοντας για τα καλά την έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Μίλαν Ράσταβατς ξεκίνησε με σύστημα 4-4-2, αλλά γρήγορα το έκανε 4-2-3-1. Ο Ζίβκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, Μπαξεβανίδης, Κασάδο στα μπακ, Λισγάρας, Αλμέιντα στη μέση, Καμαρά, Κοβάσεβιτς ως αμυντικά χαφ, Ντουρίτσκοβιτς, Κίκε στα πλάγια και Γέντρισεκ, Κάστρο μπροστά.

Με το αγαπημένο του 4-2-3-1 ξεκίνησε και ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού Σάββας Παντελίδης, για τον οποίο ακούγονται πλέον ολοένα και πιο έντονα πολλά συνάρια. Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο ματς, παίζοντας κυρίως από δεξιά με Κώτσιρα και Καλτσά. Τα πρώτα σουτ από Ιγκλέσιας και Καλτσά δε βρήκαν στόχο. Στο 14’ ο Φερνάντες δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Ζίβκοβιτς και ο Σέρβος έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 32’ πάλι παραχώρησε κόρνερ σε σουτ του Καλτσά. Η Ξάνθη άρχισε να ισορροπεί, αλλά χωρίς να απειλεί τον Παπαδόπουλο. Λίγο πριν κλείσει το πρώτο μέρος ο Φερνάντες αποχώρησε τραυματίας και στη θέση του μπήκε ο Τσιλιανίδης. 63%-37% η κατοχή που καποια στιγμή πριν το ημίωρο ήταν και 70%-30% ενώ οι τελικές στα πρώτα 45 λεπτά ήταν 7(4)-1(0).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Αστέρα να κρατάει και πάλι την μπάλα, αλλά να μην είναι το ίδιο επιθετικός όπως στο πρώτο. Είχε ένα καλό 5λεπτο με τρία σουτ, από Ιγκλέσιας και Τσιλιανίδη, αλλά σε όλα ο πολυτιμότερος παίκτης της Ξάνθης, ο Ζίβκοβιτς κράτησε το μηδεν. Και όπως λέει το κλισέ, όταν χάνεις ευκαιρίες δέχεσαι γκολ.

Αυτό έγινε στο 72’ όταν ο Γέντρισεκ αξιοποίησε τη θαυμάσια κούρσα του Ντουρίτσκοβιτς, πλάσαρε με τη μία και έγραψε το 0-1, με το 7ο δικό του γκολ στο πρωτάθλημα.

Στο 82’ ο Ζίβκοβιτς φώναξε και πάλι παρών στο δυνατό σουτ του Καλτσά, κρατώντας το μηδέν για τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν υπήρχαν συγκινήσεις με την Ξάνθη να διατηρεί την παράδοση που τη θέλει να μη χάνει στην Τρίπολη, έχοντας μόλις 1 ήττα σε 13 ματς.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (76’ Δουβίκας), Φερνάντες (42’ Τσιλιανίδης), Τόνσο, Καλτσάς, Μανιάς.

ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Λισγάρας, Κασάδο, Κοβάτσεβιτς, Καμαρά, Κίκε Μπουλά (46’ Καντά), Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο (85’ Μελιόπουλος), Γέντρισεκ.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ