Πρώτα έγινε ο διαγωνισμός και… μετά η έγκριση της μελέτης για το Αθλητικό Μπαλόνι στην Αλεξανδρούπολη!!!

Με πολλούς μήνες καθυστέρηση, αφού σύμφωνα με την δέσμευση του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη θα έπρεπε να είχε εγκατασταθεί από τον περασμένο Μάιο, προχωράει η τοποθέτηση του Αθλητικού Μπαλονιού στον δήμο Αλεξανδρούπολης. Μόνο που με τις διαδικασίες οι οποίες ακολουθούνται… ξεφούσκωσε η λογική, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το evros-news.

«Οι υπερφίαλες δηλώσεις του κ.Λαμπάκη για την καλύτερη δημοτική αρχή δεν μπορούν να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες που έχουν αυτός και οι συνεργάτες του για τις… αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και τον τρόπο λειτουργίας τους. Διαβάστε τί ακριβώς συνέβη με το Αθλητικό Μπαλόνι, τον “κλειστό θόλο στέγασης αθλητικών εγκαταστάσεων” όπως αποκαλείται, για να διαπιστώσετε ότι όσα λέγονται απ’ τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης τα… θολώνουν οι ενέργειες τους», σχολιάζει η ιστοσελίδα και προχωρά σε άκρως ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις:

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με την ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ: 598/2018 με βάση το υπ’ αριθ. 33/2018 Πρακτικό της συνεδρίασης και ΘΕΜΑ: Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου:”Υποδομή και εγκατάσταση προπονητηρίου κλειστού θόλου στέγασης αθλητικών εγκαταστάσεων”», ψηφίστηκε η συγκεκριμένη διαδικασία.
Ετεροχρονισμένα δηλαδή εγκρίθηκε η μελέτη και ο τρόπος εκτέλεσης ενός έργου(ουσιαστικά προμήθειας και εγκατάστασης), του οποίου η διακήρυξη έγινε στις 14 Σεπτεμβρίου 2018 και ο διαγωνισμός στις 9 Οκτωβρίου 2018 !!!! Αυτό προκύπτει από την επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Αλεξανδρούπολης (Διακηρύξεις).

Τι σημαίνει αυτό; Όπως αναφέρει το evros-news, οποιοσδήποτε μπορει να προσφύγει κατά του αποτελέσματος του διαγωνισμού που έγινε (ακόμα δεν έχει εγκριθεί) ​και να ακυρωθεί αυτός ο διαγωνισμός, πηγαίνοντας ακόμα πιο πίσω την υπόθεση της κατασκευής του. «Αμέλεια, άγνοια ή κρύβεται κάτι άλλο από τις συγκεκριμένες ενέργειες;», σχολιάζει η ιστοσελίδα.

Το evros-news επισημαίνει ακόμα, ότι η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ. Χωρίς δηλαδή κανένας δημοτικός σύμβουλος από την συμπολίτευση αλλά και την αντιπολίτευση να ρωτήσει το αυτονόητο: Πως εγκρίνεται μια μελέτη και ο καθορισμός εκτέλεσης ενός έργου, όταν ο διαγωνισμός έχει ήδη συντελεστεί πριν από 24 ημέρες!!!

Πάντως, σχεδόν 24 ώρες μετά το συγκεκριμένο δημοσίευμα που αφήνει σαφέστατες σκιές, δεν έχει υπάρξει κάποια απάντηση είτε από τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης είτε από οποιονδήποτε δημοτικό σύμβουλο οποιασδήποτε παράταξης για την «θολή» διαδικασία που φέρεται να έχει ακολουθηθεί στην περίπτωση του Αθλητικού Μπαλονιού της Αλεξανδρούπολης, η κατασκευή του οποίου ήδη έχει αργήσει.