Γ’ Εθνική: Οριστικοποιήθηκε πόσες ομάδες πέφτουν από τον κάθε όμιλο στα τοπικά πρωταθλήματα

Στην κρίσιμη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ την περασμένη εβδομάδα οριστικοποιήθηκε και τι θα γίνει με το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, παρόλο που ανακοινώθηκε επισήμως μόνο πόσες ομάδες θα ανέβουν και όχι πόσες θα πέσουν.

Ως γνωστόν, στο θέμα της ανόδου από τους οκτώ ομίλους της Γ΄ Εθνικής στην Football League, επισημοποιήθηκε αυτό που ήταν γνωστό. Θ’ ανέβουν 12 ομάδες. Οι οκτώ πρωταθλήτριες και τέσσερις από τις οκτώ δευτεραθλήτριες που θα παίξουν μπαράζ.

Στο θέμα του υποβιβασμού υπήρξαν ωστόσο επίσης σημαντικές αλλαγές. Καταρχην, ξεκαθαρίστηκε αν και δεν ανακοινώθηκε ότι σε αντίθεση με τις διαρροές, δεν θα υπάρξουν μπαράζ παραμονής όπως είχε διαρρεύσει.

Αντιθέτως, θα υποβιβαστούν οι ομάδες που θα καταταγούν από τη 10η θέση και κάτω σε όλους τους ομίλους. Για τους ομίλους 3, 5, 6 και 7 που απαρτίζονται από λιγότερες των 14 ομάδων θα υποβιβαστεί και ο 9ος της τελικής βαθμολογίας.

Στους ομίλους 1 (οπου μετέχουν οι ομάδες της Θράκης), 2, 4 και 8, που αποτελούνται από 14 ομάδες, ο 9ος της κατάταξης παραμένει στην κατηγορία. Άρα στην περίπτωση του 1ου Ομίλου των Θρακιωτών υποβιβάζονται πέντε ομάδες.

Αν το πρωτάθλημα ολοκληρωνόταν σήμερα, μετά από πέντε μόλις αγωνιστικές, θα υποβιβάζονταν πίσω στα τοπικά η Ασπίδα Ξάνθης, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο ΠΑΟΚ Κοσμίου, η ΑΕ Καλαμπακίου Δράμας και ο Απόλλων Παραλιμνίου (που ισοβαθμεί στην 9η θέση με τον Εθνικό Σιδηροκάστρου).