Γ’ Εθνική: Μεγάλες αλλαγές στην διαδικασία των μπαράζ για την άνοδο στην Football League

Μια σημαντική αλλαγή περιλαμβάνει η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής σχετικά με την διαδικασία των μπαράζ ανόδου στην Football League, που θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στους οκτώ ομίλους.

Ως γνωστόν, όπως ανακοινώθηκε, στο θέμα της ανόδου από τους οκτώ ομίλους της Γ΄ Εθνικής στην Football League, επισημοποιήθηκε αυτό που ήταν γνωστό, ότι δηλαδή θα ανέβουν 12 ομάδες. Συγκεκριμένα, οι οκτώ πρωταθλήτριες και τέσσερις από τις οκτώ δευτεραθλήτριες.

Συνεπώς σε αντίθεση με πέρυσι που ο πρωταθλητής του Α’ Ομίλου όπου μετέχουν οι θρακιώτικες ομάδες Απόλλωνας Παραλιμνίου έπαιξε μπαράζ και τελικά δεν ανέβηκε, φέτος ο πρωταθλητής θα ανέλθει απευθείας στην Football League που αξίζει να σημειωθεί ότι τη νέα σεζόν θα είναι ημιεπαγγελματική κατηγορία.

Ωστόσο για την άνοδο, η διαφορά έγκειται στο ότι οι οκτώ δευτεραθλητές δεν θα δώσουν μπαράζ στο περσινό μοτίβο (όλοι με όλους, εντός-εκτός, σε δυο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια, Βορρά και Νότο).

Αντίθετα φέτος θα γίνει κλήρωση, από την οποία θα προκύψουν τέσσερα ζευγάρια ανάμεσα στους οκτώ δευτεραθλητές των ομίλων. Έτσι, έπειτα από μια διαδικασία διπλών αγώνων θα προκύψουν τα τέσσερα επιπλέον εισιτήρια για τη Football League, ξέχωρα από τους οκτώ πρωταθλητές των γκρουπ.

Αν σήμερα ολοκληρωνόταν το πρωτάθλημα με την υπάρχουσα βαθμολογία, ο Ορφέας Ξάνθης θα ήταν αυτός που θα ανέβαινε απευθείας στην Football League από τον 1ο Όμιλο και ο Νέστος Χρυσούπολης η ομάδα που θα έπαιζε διπλό μπαράζ ανόδου με κάποιον δεύτερο από τους άλλους ομίλους, κατόπιν κλήρωσης.