Κύπελλο Ελλάδος: Με buzzer beater γκολ του Κασάδο βήμα πρόκρισης η Ξάνθη στην Κέρκυρα

 

Μεγάλο βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε ο ΑΟ Ξάνθης, που επικράτησε στις καθυστερήσεις της Κέρκυρας με 1-0. Σκόρερ του χρυσού τέρματος ήταν ο Κασάδο, ο οποίος μετά την επίτευξη του πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπαιχτών του αλλά και του προπονητή της ομάδας Μίλαν Ράσταβατς, που πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα που πιθανότητα θα δώσει και την πρόκριση στην ομάδα της Θράκης.

Η Ξάνθη έπιασε τον ΟΦΗ στην κορυφή του εβδόμου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας και πλέον είναι με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Είχε σε όλον τον αγώνα την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναζήτησε πιο έντονα το γκολ χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες με τον Κάστρο (2′) και τον Σουλεϊμάν (8′). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να φτάνουν κοντά στο γκολ, αλλά να μην τα καταφέρνουν. Η Ξάνθη με το σουτ του Γέντρισεκ μέσα από την περιοχή στο 25′, ενώ ο ΑΟΚ με το τετ α τετ του Αποστολίδη με τον Ζίβκοβιτς, ωστόσο ο Σέρβος τερματοφύλακας κράτησε το μηδέν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Κάστρο να μην πιάνει όπως θα ήθελε το σουτ από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή. Στο 78′ η ομάδα του Ράσταβατς είχε δοκάρι μετά την εκτέλεση φάουλ του Κασάδο, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Μελισσόπουλος έχασε σπουδαία ευκαιρία με σουτ μέσα από την περιοχή. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 90+3! Ο Κασάδο πήρε την κεφαλιά από βολέ του Ζιβκοβιτς και σημείωσε το 1-0, για να χαρίσει παράλληλα τη νίκη στην Ξάνθη, έστω στο φινάλε, με τους Θρακιώτες να έχουν χάσει νωρίτερα αρκετές ευκαιρίες!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χόρχε Κασάδο ήταν η χρυσή αλλαγή του Ράσταβατς, αν και αναγκαστική, καθώς πήρε τη θέση του Σαλιμό Σιλά στο 52′, εξαιτίας τραυματισμού του Γάλλου. Αγωνία υπάρχει για τον Κάστρο, ο οποίος είχε σύγκρουση πριν το φινάλε με τον Τουράμ και φάνηκε να τραυματίζεται στο κεφάλι.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δημήτρης Σπανός): Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης, Σπίνουλας, Θεοδωράκης, Κούρος, Ζορμπάς, Κρητικός, Βίλα, Λινάρδος (75′ Τουράμ), Αποστολίδης (62′ Σιατραβάνης), Κρητικός.
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Αλμέιδα, Σιλά (52′ Κασάδο), Κίκε, Καμαρά, Μελιόπουλος, Οκάν Σουλεϊμάν, Γέντρισεκ (65′ Μελισσόπουλος), Κάστρο.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ