Super League: Το πάλεψε μέσα στη Λιβαδειά αλλά κατέρρευσε στο τελευταίο τέταρτο ο Άρης Αβάτου

Ο Αρης Αβάτου προσπάθησε στον αγώνα – πρόκληση απέναντι στον Λεβαδειακό, έκλεισε τους διαδρόμους, κατάφερε μέχρι και ένα τέταρτο πριν το τέλος να κρατά το σκορ στο εύθραυστο 1-0 αλλά στο τέλος κατέρρευσε και επιστρέφει με βαρύ σκορ από την Στερεά Ελλάδα στην Ξάνθη.

Πρωταγωνιστές για τους Βοιωτούς ο Μάρκο Στανόγεβιτς, που άνοιξε το σκορ, ο Παύλος Μητρόπουλος που έβγαλε δύο ασίστ και πέτυχε ένα γκολ, αλλά και οι νεαροί Φώτης Ιωαννίδης-Παναγιώτης Λιάγκας, που «σφράγισαν» με δικά τους τέρματα στο τέλος τη νίκη, ενώ για το Άβατο όλη η ομάδα προσπάθησε να κρατήσει ισορροπίες απέναντι σε έναν σύλλογο που αγωνίζεται δυο κατηγορίες πιο πάνω, εδώ και χρόνια στα μεγάλα σαλόνια της Super League.

O Λεβαδειακός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης είχε τα ηνία, προσπαθώντας με οργανωμένες επιθέσεις να διασπάσει την άμυνα του Άρη Αβάτου, αλλά για αρκετά μεγάλο διάστημα να μην τα καταφέρνουν. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους Βοιωτούς να ανοίξουν το σκορ ήρθε στο 16ο λεπτό, με τον Στανόγεβιτς να εκτελεί απευθείας φάουλ και τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Σαβαντόγκο που πήρε το ριμπάουντ πλάσαρε λίγο άουτ.

Με τους παίκτες του Άρη Αβάτου να αρκούνται σε παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις, ο Λεβαδειακός ενέτεινε την πίεσή του και στο 27ο λεπτό, ευτύχησε να προηγηθεί με τον Νανγκίς από τα δεξιά να σεντράρει και τον Στανόγεβιτς να παίρνει εύκολα την κεφαλιά μέσα στην περιοχή διαμορφώνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους. Ενα γκολ που «σφράγισε» της προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Λεβαδειακού παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν την αναμέτρηση, αλλά παρά την υπεροχή και την κατοχή, για μισή ώρα γκολ δεν μπορούσαν να βάλουν. Ωστόσο όλα άλλαξαν στο τελευταίο 15λεπτο της αναμέτρησης και σε αυτό καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο Φώτης Ιωαννίδης που πέρασε αλλαγή στην θέση του Μαρκόφσκι και στο 77ο λεπτό έγραψε το 2-0 για τους Βοιωτούς, κλειδώνοντας τη νίκη.

Ο Παναγιώτης Λιάγκας, λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0 στο 83ο λεπτό. Οι παίκτες του Λεβαδειακού, ωστόσο, δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και με τον Παύλο Μητρόπουλο, στο 88ο λεπτό, έφτασαν στην άνετη επικράτηση με 4-0, παίρνοντας την πρώτη τους νίκη στην φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος. Αντίθετα ο Άρης Αβάτου, γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στον θεσμό, αντέχοντας για 77′ λεπτά απέναντι στους Βοιωτούς.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπαγίτς, Παντελιάδης (82′ Λιάγκας), Φαβάρο, Κρνέτα, Χατζηλάμπρος, Καθάριος, Όμο, Νανγκίς (66’ Μαρκόβσκι), Στανόγεβιτς (66’ Μητρόπουλος), Σαβαντόγκο, Ιωαννίδης.
ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Αμουτζάκης, Μίλλερ, Μπουντακίδης, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Ταχτσίδης, Σαρηγιαννίδης, Δόντσος (72’ Ζωσιμίδης), Σιχλοιμίρης, Γκέκας (80′ Κοτόπουλος), Κρασώνης (46’ Αλήογλου).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ