Volley League: 6+1 tips για τον αγώνα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον Παμβοχαϊκό (18:30, LIVE ThrakiSportS)

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δίνει το πρώτο του παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα αντιμετωπίζοντας στο Μιχάλης Παρασκευόπουλος τον φορμαρισμένο Παμβοχαϊκό στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής τυπικά αλλά 2ης ουσιαστικά της Volley League.

Όπως κάνει πριν από κάθε ματς το ThrakiSportS, σας παρουσιάζει έξι συν ένα tips για να είστε διαβασμένοι ενόψει του αγώνα όσοι πάτε στο γήπεδο:

1. Οσο και αν φαντάζει πρόωρο, το ματς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης καθώς τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα θα φέρει από το ξεκίνημα τους παίκτες του Σάκη Μουστακίδη με την πλάτη στον τοίχο. Είναι από τα ματς που θεωρούνται εξάποντα αφού ο Παμβοχαϊκός έχει τους ίδιους στόχους με τον Εθνικό. Προφανώς δεν πάει για το πρωτάθλημα και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, θα παλέψει για να αποφύγει τα πλέι άουτ.

2. Ο Παμβοχαϊκός προέρχεται από ένα πολύ μεγάλο τρίποντο επί του Φοίνικα Σύρου το προηγούμενο Σάββατο στο Βραχάτι και μάλιστα με αρκετά πειστική εμφάνιση για τους παίκτες του Κώστα Δεληκώστα.

3. Ο Κώστας Δεληκώστας είναι πρώην προπονητής του Εθνικού και καταγόμενος, όπως και ο Σάκης Μουστακίδης, από το Σουφλί. Οι μεταξύ τους κόντρες τα τελευταία χρόνια πάντα προσελκύουν το ενδιαφέρον ενώ πέρυσι οι σχέσεις του με τους οπαδούς του Εθνικού διαταράχθηκαν εξαιτίας της απόφασης να «κλέψει» (όπως τον κτηγόρησαν) τον Νίκο Παλέντζα πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, βάζοντας σε μεγάλες περιπέτειες την ομάδα της Αλεξανδρούπολης.

4. Ο Παλέντζας δεν θα επιστρέψει στην Αλεξανδρούπολη αφού τραυματίστηκε πριν μερικές εβδομάδες και μάλιστα για τον λόγο αυτόν ο Παμβοχαϊκός προσέφερε συμβόλαιο στον πρώην αρχηγό της Εθνικής Ομάδας Νίκο Ρουμελιώτη.

5. Ο Εθνικός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμού, όπως επισήμανε και ο Μουστακίδης στην σελίδα της ΕΣΑΠ: «Μία πρεμιέρα πάντα κρύβει εκπλήξεις. Είναι δύσκολος αγώνας για πολλούς λόγους. Εμείς για πολύ καιρό δεν έχουμε δώσει αγώνες. Λόγω του ρεπό που είχαμε στην πρεμιέρα το πρωτάθλημα για μας ξεκινάει τώρα. Είναι ευχάριστο ότι δεν έχουμε τραυματισμούς. Στην αρχή ίσως είμαστε λίγο μουδιασμένοι αλλά ο χρόνος δουλεύει για μας. Ο Παμβοχαϊκός νίκησε τον Φοίνικα 3-0 και αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι καλή και σκληρή ομάδα αλλά στο τέλος πιστεύω πως θα πάρουμε αυτό που θέλουμε».

6. Σε σχέση με το παρελθόν, o Παμβοχαϊκός έχει δημιουργήσει καλή παράδοση τα τελευταία τρία χρόνια καθώς καταφέρνει να φεύγει με νίκη από την Αλεξανδρούπολη, δημιουργώντας ένα επιπρόσθετο άγχος στους παίκτες του Μουστακίδη. Ωστόσο στο τελευταίο μεταξύ των δυο ομάδων παιχνίδι που έγινε στη Σύρο για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ θριαμβευτής ήταν ο Εθνικός που προκρίθηκε στον τελικό. Συνολικά σε 16 παιχνίδια ανεξαρτητως έδρας, οι δυο ομάδες μοιράζονται από 8 νίκες, αλλά και στην Αλεξανδρούπολη το σχετικό σκορ είναι 4-4.

7. Την αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 15.30 θα διευθύνουν οι Γεωργιάδης και Τζεπκινλής. Με αυτό το παιχνίδι ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της ημέρας που περιλαμβάνει ακόμα το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ-Ηρακλής στις 17:00 και την αναμέτρηση της ΑΕ Κομοτηνής κόντρα στον Ολυμπιακό στο Ρέντη στις 15:30. Τα δυο παιχνίδια των ομάδων της Θράκης θα έχουν απευθείας κάλυψη πόντο – πόντο από το ThrakiSportS.