Volley League: 6+1 tips για τον αγώνα της ΑΕ Κομοτηνής με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό (15:30, LIVE ThrakiSportS)

Η ΑΕ Κομοτηνής πραγματοποιεί την πρώτη της εξόρμηση και αντιμετωπίζει τον πρωταθλητή Oλυμπιακό στο κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη στον πρώτο αγώνα χρονικά που θα ανοίξει το πρόγραμμα των αγώνων της 3ης αγωνιστικής τυπικά αλλά 2ης ουσιαστικά της Volley League.

Όπως κάνει πριν από κάθε ματς το ThrakiSportS, σας παρουσιάζει έξι συν ένα tips για να είστε διαβασμένοι ενόψει του αγώνα:

1. Η ΑΕ Κομοτηνής ταξιδεύει αυθημερόν στην Αθήνα για το παιχνίδι και αυτός είναι ο λόγος που έχει οριστεί τόσο νωρίς (3.30μμ). Οι παίκτες πέταξαν στις 8.00πμ με την πρωινή πτήση της Ολυμπιακής και θα επιστρέψουν με την βραδινή. Προφανώς έχει κριθεί ότι δεν αξίζει να δαπανηθούν χρήματα για διανυκτέρευση για ένα τέτοιο παιχνίδι απέναντι στον πρωταθλητή που πέρυσι στην κανονική διάρκεια δεν έχανε σετ, αλλά φέτος ξεκίνησε με απώλεια βαθμού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

2. Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχασε έναν βαθμό από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο και ο βασικός του αντίπαλος για τον τίτλο ΠΑΟΚ έχασε βαθμό απέναντι στην ΑΕ Κομοτηνής. Στην Κομοτηνή αυτή η εμφάνιση απέναντι στον ΠΑΟΚ έχει φέρει πολλά χαμόγελα, με την προετοιμασία για το ματς – γιορτή με τον Ολυμπιακό, όπως προσπαθεί να εμφυσήσει στους παίκτες του ο Ηλίας Κρεούζης, να ολοκληρώνεται το βράδυ της Παρασκευής με προπόνηση στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Λυκείου.

3. Ο Ολυμπιακός έρχεται σε αυτό το παιχνίδι έχοντας 31 σερί νίκες για το πρωτάθλημα. Αν κερδίσει την ΑΕ Κομοτηνής θα φτάσει τις 33 και θα ισοφαρίσει το αήττητο σερί του Ηρακλή πριν από 12 χρόνια έχοντας πλέον την ευκαιρία να δημιουργήσει το δικό του ρεκόρ.

4. Ολοι οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι στην διάθεση του Μουνιόθ, ενώ ο θρακιώτης ακραίος του Ραφαήλ Κουμεντάκης δήλωσε: «Θα παίξουμε το πρώτο μας παιχνίδι για το πρωτάθλημα στο Ρέντη, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Η ομάδα της Κομοτηνής έδειξε, την πρώτη αγωνιστική, ότι είναι ένας αξιόμαχος αντίπαλος φέρνοντας τον ΠΑΟΚ σε δύσκολη θέση. Έπαιζε στην έδρα της αλλά αυτό δεν αλλάζει την προσπάθεια της. Είμαστε έξι εναντίον έξι στο γήπεδο και θα τα δώσουμε όλα ώστε να κερδίσουμε το παιχνίδι όσο πιο γρήγορα γίνεται, να παίξουμε ωραίο βόλεϊ για τον κόσμο μας και να συνεχίζουμε την αήττητη πορεία μας. Η ομάδα δουλεύει δυνατά και είμαστε πανέτοιμοι και συγκεντρωμένοι για αυτή την αναμέτρηση».

5. Και ο Ηλίας Κρεούζης έχει στη διάθεση του όλους τους αθλητές του και δήλωσε για τον αγωνα στην επίσημη σελίδα της Volley League: «Μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα συνεχίζουμε τις δοκιμασίες μας με τα μεγάλα φαβορί του τίτλου. Οπως με τον ΠΑΟΚ, έτσι και με τον Ολυμπιακό θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Είναι η πρώτη μας εμπειρία στην έδρα του Ολυμπιακού. Θέλουμε να παίξουμε ελεύθερα. Εχουμε ετοιμάσει το πλάνο της τακτικής μας και θα προσπαθήσουμε να το τηρήσουμε ώστε να πάρουμε κάτι θετικό».

6. Σε σχέση με το παρελθόν, ο αγώνας αυτός θα είναι ο πέμπτος των δύο ομάδων στην ιστορία της Α1 Ανδρών. Πριν δύο δεκαετίες οι προηγούμενες φορές και με τον Ολυμπιακό να έχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Τότε υπήρχε το παλιό σύστημα με τα σετ να κρίνονται στους 15 πόντους και να υπάρχουν οι αλλαγές. Αναλυτικά τα παιχνίδια:
20/03/1999: Volley League, 18η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνής 3-0 (25-16, 25-16, 25-12)
06/01/1999: Volley League, 7η αγωνιστική: ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνής – Ολυμπιακός 1-3 (26-24, 11-26, 19-25, 13-25)
11/03/1998: Volley League, 18η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνής 3-0 (15-09, 15-05, 15-12)
22/11/1997: Volley League, 7η αγωνιστική: ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνής – Ολυμπιακός 0-3 (03-15, 06-15, 07-15)

7. Την αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 15.30 θα διευθύνουν οι Ονόπας και Φραγκάκης. Με αυτό το παιχνίδι ξεκινά το πρόγραμμα της ημέρας που περιλαμβάνει ακόμα το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ-Ηρακλής στις 17:00 και την αναμέτρηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον Παμβοχαϊκό στις 18:30. Τα δυο παιχνίδια των ομάδων της Θράκης θα έχουν απευθείας κάλυψη πόντο – πόντο από το ThrakiSportS.