Γ’ Εθνική: Πρώτη νίκη για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης επι του μαχητικού και με παράπονα Κοσμίου

 

Πολύ σημαντική βαθμολογικά αλλά και ψυχολογίας νίκη σημειωσε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επι του ΠΑΟΚ Κοσμίου που έπαιζε για σχεδόν 75′ λεπτά με παίκτη λιγότερο.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο 13′ όταν ο Στοΐνοβιτς από θεση τετ α τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αρβανίτη και λίγο αργότερα έγινε η φάση που πιθανώς έκρινε τον αγώνα. Αποβλήθηκε στο 16′ με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα ο Κύπριος Δημοσθένους από τον Δραμινό διαιτητή, γιατι σύμφωνα με τον βοηθό «χαστούκισε εκτός φάσης αντιπαλο» (τον Γκαϊδατζή) οπως έγραψε στο φύλλο αγώνα ο Πουλικίδης. Το φάουλ εκτέλεσε ουσιαστικά απευθείας ο Κώστας Λίτσιος, σουταρε δυνατά και άνοιξε το σκορ για τους Εβρίτες που χρειάζονταν οπωσδήποτε την νίκη.

Αν και με παίκτη λιγότερο και πίσω στο σκορ οι φιλοξενούμενοι δεν τα παρατησαν και προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα, αν και δεν απείλησαν καθόλου τον Αρβανίτη. Αντίθετα ο Εθνικός στο 45′ είχε μια καλή φαση με τον Πατσιώρα από πάσα του Γκαιδατζή αλλα ο Δεληγιάννης κράτησε το 1-0 που ηταν σκορ ημιχρόνου. Γενικά, μετά την αποβολή το ματς έγινε ροντέο με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και αρκετές εντάσεις στον αγωνιστικό χώρο.

Στο δευτερο μέρος ο Εθνικός αν και με παίκτη παραπάνω έξυπνα έδωσε χώρο στον αντίπαλο και περιορίστηκε σε αντεπιθεσεις και στο 57′ ο Πατσιώρας βρέθηκε στην άμυνα του Κοσμίου αμαρκάριστος, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Δεληγιάννη. Στο 66′ καλή φάση για τον νεαρό Καρακασίδη που σούταρε ψιλοκρεμαστα στέλνονας την μπάλα άουτ από καλή θέση λίγα λεπτά από την εισοδό του στο γήπεδο. Στο 83′ μετά από ένα φθηνό λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων ο Γκαβανόζης “τροφοδότησε” ωραία τον Καρακασίδη που με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Δεληγιάννη για το 2-0.

Κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσε ο αγώνας, στον οποίο βρέθηκαν πάνω από 300 φίλαθλοι. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο διαιτητής Πουλικίδης έδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πεταλωτή στον Βουλγαρίδη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος παίχτης που το κέρδισε αλλά γκολ δεν έβαλε, αφού ο επιθετικός του Κοσμίου αστόχησε στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Αμέσως μετά ο διαιτητής σφύριξε λήξη και έστειλε τις δυο ομάδες, που βρισκονται αμφότερες κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, στα αποδυτήρια.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Σακης Παπαραδης): Αρβανίτης, Πεταλωτής, Μαλτέζος (87′ Κολονέρος), Λίτσιος, Τσαπάνης, Γκουντενούδης (75′ Τσαχιρίδης), Γκαβανόζης, Πατσιώρας, Γκαϊδατζής, Δεδελούδης (63′ Λυμπέρης), Σιδηρόπουλος (58′ Καρακασίδης).
ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Σάββας Αιβάζης): Δεληγιάννης, Νάνος, Τριάντος (63′ Τζατζανάς) , Δημοσθένους, Ζαγγουλός, Πλασταράς, Στοίνοβιτς (70′ Ταχτσόγλου), Χατζητουλούσης, Μαυράκης (80′ Βουλγαρίδης), Κυριακόπουλος, Ρουμπιές (46′ Καρασιούνας)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ