Γ’ Εθνική: Δυο Θρακιώτικα ντέρμπι και ένα Καβαλιώτικο για την 5η αγωνιστική (15:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα 5η αγωνιστική με δυο Θρακιώτικα ντέρμπι, από τα οποία το ένα Ξανθιώτικο περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, όπου μετέχουν οι ομάδες της Θράκης.

Ξεκινάμε βαθμολογικά από το Ξανθιώτικο ντερμπι, όπου η ομάδα έκπληξη μέχρι στιγμής και πρωτοπόρος Ορφέας Ξάνθης (10 βαθμοί) υποδέχεται την Ασπίδα Ξανθης. Ο Ορφέας μετά το πρωτο τρίποντο στην έδρα του με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, μετα τα δυο διπλά εκτός έδρας σε Οφρύνιο και Καλαμπάκι θέλει μια ακομη νίκη ωστε να παραμείνει στην κορυφη και την επόμενη αγωνιστική.  Δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ο Μπάμπης Χατζημεστής.

Από την άλλη η Ασπίδα Ξάνθης (3 βαθμούς) προέρχεται από τρεις σερί βαριές ήττες με τερματα 1-11 και θέλει βαθμό ή βαθμούς ώστε να ανασανει βαθμολογικά. Ο Χρήστος Σαμαράς έχει αρκετες απουσίες ωστοσο σε ένα τοπικό ντερμπι όλα ειναι πιθανά.

O Άρης Αβάτου (7 βαθμοί), μετά την ανελπιστη βαριά ηττα από τον Κεραυνό Πέρνης, έχει δύσκολη αποστολή στο Παραλίμνιο Σερρών απέναντι στο περσινό πρωταθλητή του ομίλου Απόλλωνα Παραλιμνίου (4 βαθμοί) που δεν ξεκίνησε καλα το πρωτάθλημα, είναι στην ζώνη του υποβιβασμού και θέλει την νίκη ώστε να φτασει τον αντίπαλο του και να ανεβει βαθμολογικά. Ο Γιώργος Μαραντάς πονοκεφαλιαζει για την απουσία του τιμωρημένου Μίλερ και του τραυματια από τον αγώνα με την Πέρνη Μιχάλη Μελισσόπουλο, ωστόσο η ομάδα έχει ένα γεματο ρόστερ με ισάξιους παίκτες που θέλουν το δευτερο διπλό τους στο πρωτάθλημα.

Τέλος στο Θρακιώτικο ντερμπι του Φώτης Κοσμάς στην Αλεξανδρούπολη η μοναδική άποντη ομάδα της κατηγορίας, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δίνει προωρο τελικό απέναντι στο Κόσμιο (4 βαθμοί) και θέλει οπωσδηποτε την νίκη ώστε να μην χασει πρόωρα το τρένο της παραμονής. Το δίδυμο των Σακη Παπαράδη και  Μιχάλη Φλώρου που συμμετέχει και ως παίκτης στην αποστολή, αρχίζει να αμφισβητείται και ίσως σε αρνητικο αποτέλεσμα να έχουμε εξελίξεις στον πάγκο. Απόντες θα είναι οι βασικοί Δορουγιδένης και Μαρασλής.

Από το νεανικό Κόσμιο (4 βαθμοί) των πολλών μεταγραφών, που προερχεται από θετικά αποτελεσματα στο Κιλκις, παίρνοντας ισοπαλία με τον Αλέξανδρο και την πρωτη του νίκη με το Καλαμπάκι, ο Σαββας Αιβαζης δεν θα εχει προβλήματα βασικών ποδοσφαιριστών. Ο ΠΑΟΚ θελει να εκμεταλλευτελι το αγχος των γηπεδούχων, χρειαζεται ωστόσο και αυτός βαθμούς αφού ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα.

Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντερμπι της Καβάλας αναμεσα στο Νέστο Χρυσούπολης με την  Καβάλα. Συνοπτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στον Α’ Όμιλο της Γ’ Εθνικής και οι διαιτητές που έχουν οριστεί (όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 15:00 και όπως συμβαίνει έξι χρόνια τώρα θα έχετε απευθείας ενημέρωση από το ThrakiSportS):

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ- 1ος ΟΜΙΛΟΣ (5η αγωνιστική, Σάββατο 27/10, Ώρα 15:00)

Ορφέας Ξάνθης – Ασπίδα Ξάνθης
Διαιτητές: Τσοπουλίδης, Έμπλιουκ, Γκοντόλιας (Ξάνθης)

Εθνικός Αλεξανδρούπολης – ΠΑΟΚ Κοσμίου
Διαιτητές: Πουλικίδης, Τσακίρης, Κουβαλάκης (Δράμας)

Απόλλων Παραλιμνίου – Άρης Αβάτου
Διαιτητές: Γεωργιτσόπουλος, Παστιάδης, Οικονομίδης (Δράμας)

Αλέξανδρος Κιλκίς – Αετός Ορφανού
Διαιτητές: Μαμασούλας, Σιανίδης, Τσεχελίδης (Μακεδονίας)

Πανσερραϊκός – Κεραυνός Πέρνης
Διαιτητές: Μαρόπουλος, Νταβέλας, Τοροσιάδης (Μακεδονίας)

Α.Ε. Καλαμπακίου – Εθνικός Σιδηροκάστρου
Διαιτητές: Δημητριάδης, Σκουτάς, Κώστογλου (Χαλκιδικής)

Νέστος Χρυσούπολης – Καβάλα
Διαιτητές: Τσακαλίδης, Μαλάνδρης, Γούτας (Χαλκιδικής)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ