Γ’ Εθνική: Αυξήθηκαν οι πιθανότητες ανόδου ομάδας της Θράκης στη Football League, καμία απόφαση για μπαράζ παραμονής

Επισημοποιήθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ότι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης θα ανέβουν από την Γ’ Εθνική στην Football League συνολικά 12 ομάδες, που σημαίνει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να έχουμε και ομάδα της Θράκης.

Μέχρι πέρυσι ανέβαιναν μόλις 4 ομάδες. Για τον λόγο αυτόν οι πρωταθλητές των οκτώ ομίλων έπαιζαν αγώνες μπαράζ και οι μισοί εξασφάλιζαν το πολυπόθητο εισιτήριο. Πλέον, όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, ο πρωταθλητής θα ανεβαίνει αυτόματα ενώ θα παίζουν μπαράζ για 4 θέσεις οι δευτεραθλητές.

Με απλά λόγια, αν ολοκληρωνόταν τώρα το πρωτάθλημα, με την υπάρχουσα να βθμολογία, τότε από τον Α’ Όμιλο θα ανέβαινε απευθείας στην Football League ο πρωτοπόρος Ορφέας Ξάνθης ενώ ο δευτερος Πανσερραϊκός θα έπαιζε μπαράζ με τους δεύτερους των άλλων επτά ομίλων.

Σε αντίθεση πάντως με την άνοδο, δεν υπήρξε κάποια διευκρίνιση για τον υποβιβασμό και πως επηρεάζεται από την αναδιάρθρωση. Υπενθυμίζεται ότι βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά, οι πέντε τελευταίες ομάδες θα υποβιβάζονται απευθείας και ο έκτος από το τέλος (δηλαδή ο ένατος) θα παίξει μπαράζ παραμονής με άλλες ομάδες που βρίσκονται σε αντίστοιχη θέση στους άλλους ομίλους.

Ωστόσο επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε για το θέμα του υποβιβασμού καμία επίσημη τοποθέτηση στην ανακοίνωση της ΕΠΟ, συνεπώς ακόμα δεν υπάρχει απόφαση για μπαράζ, σε αντίθεση με αυτά για την άνοδο που πλέον έχουν αποφασιστεί. Στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρεται το εξής:

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων περιόδου 2019-20, από την Γ΄ Εθνική θα ανέβουν στη Football League οι 8 πρωταθλήτριες ομάδες από τους ισάριθμους ομίλους της Γ΄ Εθνικής, καθώς και 4 δευτεραθλήτριες, οι οποίες θα προκύψουν από αγώνες μπαράζ μεταξύ των 8 συνολικά δευτεραθλητριών του φετινού πρωταθλήματος. Οι αγώνες μπαράζ θα είναι διπλοί και βάσει των κανονισμών UEFA και του ΚΑΠ.