Volley League: Με 41 θρακιώτικους πόντους ο Ολυμπιακός λύγισε στα πέντε σετ τον Παναθηναϊκό

Μετά από συγκλονιστικό αγώνα τριών ωρών στο γυμναστήριο του Πανελληνίου ο Ολυμπιακός νίκησε 3-2 σετ τον Παναθηναϊκό στο μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της Volley League που έγινε με μέτρα ειδικής διαχείρισης. Οι πρωταθλητές προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ αλλά χρειάστηκαν το τάι μπρέικ για να νικήσουν χάνοντας έναν πολύτιμο βαθμό, όπως και ο βασικό αντίπαλός τους ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε έναν πολύτιμο βαθμό αλλά και τις εντυπώσεις για την αγωνιστική παρουσία των νεαρών παικτών του και διαμαρτύρεται για λάθος των διαιτητών στο 12-11 του τάι μπρέικ όταν ο Αλέξανδρος Ράπτης σημείωσε άσσο. Οπως φαίνεται στο τηλεοπτικό ριπλέι είναι «μέσα» αλλά δόθηκε «άουτ», ενώ στο 13-13 ο Ανδρεάδης σταμάτησε με μπλοκ τον Γιορντάνοφ που έκανε κόντρα επίθεση για 14-13.

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ο πρώην παίκτης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γκάβιν Σμιτ με 22 πόντους ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ξεκίνησαν βασικοί αλλά μπήκαν στην διάρκεια του ματς ως αλλαγές ο Ανδρέα Ανδρεάδης που σημείωσε 7 πόντους με το καθοριστικό μπλοκ που προαναφέρθηκε (και 6/8 επιθέσεις), ο Ραφαήλ Κουμεντάκης που κέρδισε 12 πόντους (7/19 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ, 58% υπ. – 32% άριστες) και ο λίμπερο Άκης Δαρίδης.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού συμμετοχή ως αλλαγή στον αγώνα είχε ο Ορεστιαδίτης Γιώργος Πεντίδης. Ο αγώνας πρόσφερε ωραίο βόλεϊ, εναλλαγές στο σκορ και δικαίωσε τη φήμη των δύο αντιπάλων. Τα σετ: 2-3 (25-27, 25-18, 18-25, 25-21, 13-15). Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν από 2 βαθμούς και δεν βρίσκονται στην κορυφή. Εκεί είναι ο Ηρακλής και ο Παμβοχαϊκός με τα τρίποντα που πέτυχαν.

Ο Παμβοχαϊκός θα έρθει λοιπόν ως πρωτοπόρος στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο για να παίξει με τον Εθνικό. Ο Ολυμπιακός την ίδια ημέρα θα υποδεχθεί την ΑΕ Κομοτηνής που έχει έναν βαθμό, όπως και ο Παναθηναϊκός που την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ΑΕΚ που είχε ρεπό στην πρεμιέρα της 2ης αγωνιστικής.