Γ’ Εθνική: Ενός λεπτού σιγή σε Εύμοιρο και Αμοιρίδειο για τον ξαφνικό χαμό του Πάτρικ Μπάουμαν (+photos)

 

Θλίψη στο παγκόσμιο μπάσκετ και στον αθλητισμό καθώς την περασμένη εβδομάδα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών, μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη στην Αργεντινή ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν.

Για αυτό το λόγο στα γήπεδα μπάσκετ αυτης της αγωνιστικής κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή όπως φαίνεται και στις εικόνες από τα γήπεδα της Ξάνθης όπου αγωνίστηκαν η Ασπίδα Ξάνθης με τον ΓΑΣ Κομοτηνή στο Εύμοιρο και ο Λέυκιππος με τον Αστέρα Σίνδου στο Αμοιρίδειο, με τον κόσμο στις κερκίδες ωστοσο να αναρωτιεται τον λόγο της μικρής καθυστερησης.

Ο Eλβετός παράγοντας εκτελούσε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα της FIBA από το 2003, ενώ το 2010 το συμβόλαιό του ανανεώθηκε ως το 2022 και η νέα συμφωνία θα τον κρατούσε στην ίδια θέση για 28 χρόνια.Το Κεντρικό Γραφείο της FIBA είχε αποφασίσει ομόφωνα την επέκταση του συμβολαίου του Μπάουμαν ως γενικού γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ως το 2031, για να τιμήσει την προσφορά του στο μπάσκετ.

Πριν γίνει Γενικός Γραμματέας, είχε τον ρόλο του δικηγόρου της FIBA. Υπήρξε μέλος της FIBA από το 1994. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.