ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ξεκίνησε με σερί 16-0 ο Αίαντας Κομοτηνής αλλά μετέτρεψε τον «περίπατο» με το Δημοκρίτειο σε ντέρμπι

 

Στο ντέρμπι της Κομοτηνής ο Αίαντας είχε το προβάδισμα σε όλο τον αγώνα και τελικά επικράτησε των φοιτητών πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ 57-48.

Ο Αίαντας ξεκίνησε δυνατά και εκμεταλλευόμενος την απίστευτη αστοχία των παιχτών του Δημοκριτείου προηγήθηκε με ένα σερί 16-0, ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε στο 18-2. Στην δεύτερη περίοδο δεν άλλαξε κάτι, το Δημοκρίτειο δεν έβαζε καλάθι ούτε με… αίτηση και το σκορ διαμορφώθηκε 31-12.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξαν. Οι φοιτητές μπήκαν φουριόζοι στο παρκέ και μείωσαν στην τρίτη περίοδο στους 12 πόντους, 43-31. Μάλιστα, στην τελευταία περίοδο, λίγο έλειψε να γκρεμίσει ο Αίαντας ο,τι έχτιζε 39 λεπτά. Το Δημοκρίτειο προσπάθησε να κάνει άλλη μια από τις γνωστές πλέον ανατροπές του και μείωσε στους τέσσερις 52-48 ένα λεπτό πριν το τέλος!

Ωστόσο μέχρι εκεί! Η πλήρης αστοχία του Δημοκριτείου σε συνδυασμό με τις επιτυχημένες βολές των παιχτών του Αίαντα έφερε το τελικό 57-48. Οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν πιο εύστοχοι και πιο ήρεμοι από τους τυπικά φιλοξενούμενους, διαχειρίστηκαν το προβάδισμα και κατάφεραν στο τέλος έχοντας και αρκετή τύχη να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί και η έντονη η παρουσία του κόσμου στο Κλειστό Γυμναστήριο Κομοτηνής. Αν και οι περισσότεροι απογοητεύτηκαν και θεώρησαν πως ο αγώνας τελείωσε στο πρώτο δεκάλεπτο, εν τέλει αποζημιώθηκαν με ένα δραματικό φινάλε!