Super League: Μια 11άδα tips για τον σημαντικό αγώνα της Ξάνθης στη Λιβαδειά (18:15, LIVE ThrakiSportS)

Στην Λιβαδειά ταξιδεύει η ομάδα της Ξάνθης για να αντιμετωπίσει το απόγευμα την τοπική ομάδα στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, σε ένα παιχνίδι ιδιαίτερα σημαντικό για το μέλλον και των δύο ομάδων.

Όπως κάνει κάθε φορά πριν από κάθε παιχνίδι, το ThrakiSportS σας παρουσιάζει μια 11άδα από στοιχεία που είναι χρήσιμο να γνωρίζετε για να παρακολουθήσετε την αναμέτρηση.

1. Η Ξάνθη μετά τα παιχνίδια του Σαββάτου έπεσε στη 8η θέση έχοντας 9 βαθμούς με δυο νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ ο Λεβαδειακός παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη έχοντας μόλις μία νίκη σε έξι παιχνίδια και τρεις βαθμούς. Γίνεται αντιληπτό ότι για τους βαθμούς καίγεται περισσότερο η γηπεδούχος ομάδα, αλλά σε ενδεχόμενη νίκη η Ξάνθη θα δείξει ότι ξεμπερδεύει από νωρίς για τα καλά με το ιδιαίτερα επικίνδυνο φέτος ζήτημα του υποβιβασμού, από την στιγμή που πέφτουν σίγουρα τρεις και ενδεχομένως τέσσερις ομάδες.

2. Στην έξοδό της στη Λιβαδειά η Ξάνθη δεν έχει πάντως σύμμαχο την προϊστορία. Ενώ στο γενικό σύνολο των αγώνων της με τον Λεβαδειακό η Ξάνθη έχει με διαφορά το κεφάλι (17 νίκες έναντι 8), στη Βοιωτία οι «πράσινοι» έχουν τις διπλάσιες νίκες από τους Θρακιώτες. Για την ακρίβεια η ομάδα του Λεβαδειακού έχει κερδίσει 8 φορές, ενώ οι Θρακιώτες έχουν φύγει από τη Βοιωτία με το «διπλό» τις 4 από τις 16 φορές που κατέβηκαν. Τα υπόλοιπα 4 παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα.

3. Πιο συχνά σκορ στις μεταξύ των δύο ομάδων αναμετρήσεις είναι το 0-2 (ή 2-0) και το 2-1 (ή 1-2) που έχουν παρατηρηθεί από τέσσερις φορές το καθένα στα 16 παιχνίδια.

4. Μεγαλύτερη νίκη της Ξάνθης το 1-4 του 2012-2013, ενώ του Λεβαδειακού το 2-1 (2007-2008, 2009-2010). Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων Λεβαδειακού – Ξάνθης με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί μήνα Οκτώβριο άλλες δύο φορές και μάλιστα σε δύο σερί χρονιές, το 2007 και το 2008. Την πρώτη φορά οι Βοιωτοί κέρδισαν με 2-1 και τη δεύτερη οι δύο ομάδες έμειναν στο λευκό 0-0.

6. Πρώτος σκόρερ της Ξάνθης στα παιχνίδια με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία είναι ο Λέιτε Μαρσελίνιο ενώ για τους Βοιωτούς ο Ροτζέριο Μάρτινς.

7. Το απόγευμα του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Ξάνθης με προπόνηση στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας. Ο Καντά αισθάνεται ενοχλήσεις και μαζί με τον τιμωρημένο λόγω καρτών Καμαρά, δεν υπολογίζονται. Εκτός αποστολής έμειναν επίσης οι τραυματίες Σαρπόνγκ, Φασίδης και οι Χατζητερζόγλου, Ορφανίδης και Φλίσκας. Συνολικά ο Μίλαν Ράσταβατς έχει πάρει 18 παίκτες μαζί του στην αποστολή και μπορείτε να τους διαβάσετε με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Ο Λεβαδειακός αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα. Μάλιστα, όπως έχε γράψει το ThrakiSportS, o Νίκος Καθάριος αναμένεται να πάρει για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν χρόνο συμμετοχής από τον Άκη Μάντζιο . Ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού δεν έχει αγωνιστεί φέτος με τη φανέλα του Λεβαδειακού, αφού δεν βρισκόταν μέσα στα πλάνα του επίσης πρώην προπονητή των Κομοτηναίων Άκη Μάντζιου. Ωστόσο, αποφάσισε να παραμείνει στο ρόστερ για να το παλέψει και όπως όλα δείχνουν, ήρθε η ώρα της δικαίωσης για τον 24χρονο μέσο. Ο τεχνικός των Βοιωτών δεν υπολογίζει τους τραυματίες Μανγκά, Βίντεκερ και Στανόγεβιτς, ενώ αμφίβολοι παραμείνουν Ντιόγκο και Κρνέτα, για αυτό θεωρείται βέβαιο ότι θα πάρει χρόνο συμμετοχής ο Καθάριος.

9. Στο παιχνίδι των τμημάτων νέων των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα Κ19 χθες η Ξάνθη πέτυχε μεγάλο διπλό μέσα στην Λιβαδειά. Αυτό ήταν το πρώτο διπλό για τους Ξανθιώτες στο πρωτάθλημα. Είχαν μάλιστα ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Παχούμη, ο οποίος σκόραρε απέναντι στην παλιά του ομάδα. Διαβάστε λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ. Μένει να φανεί αν οι νέοι θα δείξουν τον δρόμο και στυς μεγάλους.

10. Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Βρέσκας (Πιερίας) με βοηθούς τους Κωνστάντιο (Εύβοιας) και Ψαρρή (Ζακύνθου), ενώ τέταρτος διαιτητής έχει οριστεί ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας). Αναλυτικά όλοι οι ορισμοί των διαιτητών στις αναμετρήσεις της 7ης αγωνιστικής με ένα κλικ ΕΔΩ.

11.
Αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι της φετινής σεζόν που θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τη Nova, αφού η συνδρομητική τηλεόραση έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων του Λεβαδειακού. Και τα προηγούμενα έξι παιχνίδια της Ξάνθης είχαν μεταδοθεί από την ΕΡΤ. Η Nova μεταδίδει ακόμα απόψε στις 20:30 την αναμέτρηση ΟΦΗ-Ολυμπιακού ενώ η ΕΡΤ1 δείχνει το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Αρη και ΠΑΟΚ. Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής κλείνει την Δευτέρα με την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης που μεταδίδει η ΕΡΤ.