Γ’ Εθνική: «Βόμβα» στο πρωτάθλημα, πάσχουν ακυρότητας όλοι οι ορισμοί των διαιτητών!!!

Σοβαρός είναι ο κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής όπου μετέχουν η Ασπίδα Ξάνθης, ο ΓΑΣ Κομοτηνή και ο Λεύκιππος Ξάνθης, εφόσον οποιαδήποτε ομάδα προσφύγει κατά του ορισμού των διαιτητών.

Και αυτό γιατί όλοι οι ορισμοί, όχι μόνο τη Γ’ Εθνική αλλά και στα άλλα εθνικά πρωταθλήματα, δηλαδή την Β’ και την Α2 αλλά ακόμα και την Basket League όπου μετέχουν οι επαγγελματικές ομάδες, πάσχουν ακυρότητας.

Αυτό αναφέρει στην ιστοσελίδα to10 ο δημοσιογράφος Γιώργος Κογκαλίδης με ένα εκτενές δημοσίευμα, στο οποίο υποστηρίζει ουσιαστικά είναι παράνομη η σύνθεση της ΚΕΔ και κατά συνέπεια μπορεί να τιναχθεί στον αέρα το πρωτάθλημα.

Όπως αναφέρει, οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα της για κακό ορισμό διαιτητών και να την κερδίσει, μια πραγματικά «ωρολογιακή βόμβα». Το σχετικό ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Το καθεστώς ανομίας που έχει επιβάλει η ΕΟΚ μέσω της ΚΕΔ, αγγίζει τα όρια του παραλόγου. Και μπορεί κανείς να μην μιλάει, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συντελούνται σειρά σοβαρών παραβάσεων, που απειλούν την ύπαρξη του πρωταθλήματος! Κι αυτό γιατί όλοι οι ορισμοί διαιτητών (σε όλες τις κατηγορίες) πάσχουν ακυρότητας, καθώς η Κεντρική Επιτροπή δεν δικαιούται να συνεδριάζει, υπό το σημερινό καθεστώς.

Προσπεράσαμε (αυθαίρετα) το γεγονός ότι και τα πέντε μέλη της ΚΕΔ δεν είναι πρώην διεθνείς διαιτητές, παρότι ο κανονισμός το καθορίζει. Κάναμε πως δεν είδαμε, παρότι υπήρξαν τοποθετήσεις ΚΑΕ απέναντι στο ζήτημα. Εδώ και σχεδόν έναν χρόνο η Κεντρική Επιτροπή από πενταμελής έγινε τετραμελής, μετά την παραίτηση του Κώστα Μουζάκη. Είναι πρόδηλο ότι έπρεπε να αντικατασταθεί, από τη στιγμή που αποχώρησε.

Ακόμα κι αν ΔΕΝ παραιτήθηκε επίσημα, από τη στιγμή που απείχε από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις έπρεπε να αντικατασταθεί. Κι άντε (αυθαίρετα πάλι) να πούμε ότι στην περσινή σεζόν δεν ήθελαν να αναταράξουν τις ισορροπίες. Να ‘χαμε, να λέγαμε. Φέτος όφειλαν από την αρχή να είχαν βρει τρόπο να είναι πέντε. Το κακό είναι πως η αυθαιρεσία, το παράτυπο των συνεδριάσεων δεν σταματά εδώ.

Στην τελευταία συγκέντρωση, όταν κι ορίστηκαν οι διαιτητές, ήταν μόλις δύο (2) μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ παρόντα. Ο Κώστας Κορομηλάς κι ο Κυριάκος Ταβουλαρέας έκοψαν κι έραψαν κατά το δοκούν, δίχως να έχουν τη… δεδηλωμένη, καθώς ακόμα κι αν συμφώνησαν μεταξύ του δεν είναι καν τα 3/5! Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος έλειπε (ως συνήθως) κι ο Στέλιος Συμεωνίδης φέρεται να απέχει επειδή δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός πέντε (5), ώστε η παράνομη ΚΕΔ να μην είναι… διπλά παράνομη.

Πλέον το ζήτημα δεν είναι… τυπικό. Είναι ουσιαστικό, καθώς σε λίγο μπορεί να αποφασίζει ένας για τις τύχες του πρωταθλήματος (όχι πως οι δύο διασφαλίζουν το μίνιμουμ της αξιοπιστίας). Όποια ομάδα καταθέσει ένσταση θα δικαιωθεί, αφού η σύσταση της ΚΕΔ (ό,τι απέμεινε) είναι παράνομη.

Αλήθεια, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος έχει γνώση κι άποψη; Η ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού γνωρίζει το θέμα; Ενδιαφέρεται κανείς για το εθνικό μας σπορ; Ασχολείται κάποιος με την αξιοπιστία του στοιχήματος, όπου κόσμος παίζει τα χρήματά του; Δεν θα δώσουμε εμείς τις απαντήσεις, εμείς οφείλαμε να αναδείξουμε το πρόβλημα, που πολλοί γνωρίζουν αλλά δεν τολμούν να γράψουν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here