Επέτειος: 40 χρόνια από την ημέρα που πρωτοέπαιξε μπάσκετ ο «Mr Νο12» Ζαχαρίας Γεωργιάδης

Τέτοιες μέρες, πριν 40 ακριβώς χρόνια, πρωτοξεκίνησε το μπάσκετ στην Κομοτηνή ένας από τους πιο λαμπρούς αθλητές που ανέδειξε η πρωτεύουσα της Ροδόπης.

Ο λόγος για τον Ζαχαρία Γεωργιάδη, ο οποίος πραγματοποίησε μια λαμπρή 25ετή καριέρα και σφράγισε την ιστορία του ΓΑΣ Κομοτηνή με χρυσά γράμματα!

Ακόμα και σήμερα ο Mr Νούμερο 12, όπως όλοι τον έμαθαν, βρίσκεται στην 3η θέση των σκόρερς όλων των εποχών στην Α2 Εθνική Κατηγορία!

Γεννημένος το 1967 στην Κομοτηνή, πρωτοάρχησε το μπάσκετ σε ηλικία 11 ετών, δηλαδή το 1978, από το παιδικό τμήμα του νεοσύστατου τότε συλλόγου, που είχε ιδρυθεί μόλις δύο χρόνια πριν.

Πολύ γρήγορα ξεχώρισε και καθιερώθηκε στην πρώτη ομάδα όπου έγινε και αρχηχός της! Για μια ολόκληρη δεκαετία βομβάρδιζε τα αντίπαλα καλάθια στην Α2!

Όπως έχει αναφέρει σε παλιότερο αφιέρωμά της η ομάδα της Κομοτηνής, ήταν δεινός σουτέρ τριών πόντων αλλά και σκόρερ, αφου διάβαζε το παιχνίδι και με ντράιβ κατέληγε στο καλάθι.

Με επιτόπιο άλμα που ξεπερνούσε το ένα μέτρο και αθλητικά προσόντα σπάνια για την εποχή καθιερώθηκε στον ΓΑΣ. Σαν επιστέγασμα της προσπάθειάς του ήταν η κλήση του στην Εθνική Παίδων και Εφήβων και μάλιστα με πρωταγωνιστικό ρόλο!

Στη φωτογραφία το δελτίο του από την σεζόν 1981-1982, που φέρει την υπογραφή του τότε προέδρου της ομάδας και μετέπειτα δημάρχου Γιώργου Παπαδριέλλη και του γραμματέα της και επί πολλά χρόνια προέδρου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Τάσου Χαραλαμπίδη.