Ο «πόλεμος» Τίγρη-Ιβάν συνεχίζεται και μετά τις εκλογές στις ΕΠΣ Έβρου και Θράκης με αφορμή την διαιτησία

Το 2018 ήταν χρονιά εκλογών στις ΕΠΣ Έβρου και Θράκης. Οι εκλογές έγιναν, ωστόσο ο «πόλεμος» Βορείων και Νοτίων που έχει ξεσπάσει για τον έλεγχο της ΕΠΟ ανάμεσα στους άλλοτε συμμάχους Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη φαίνεται ότι δημιουργεί εντάσεις και μετά την διεξαγωγή τους, με αφορμή διαιτητικές αποφάσεις στα τοπικά πρωταθλήματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχαμε διαμαρτυρίες και ανακοινώσεις από τέσσερις ομάδες στους δύο αυτούς νομούς, οι οποίες στην πλειοψηφία τους φέρονται να ανήκουν στην διαμορφούμενη αντιπολίτευση των υπαρχουσών και φρεσκοεκλεγμένων διοικήσεν. Υπενθυμίζεται ότι Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης φέρονται να συνέπλευσαν για την ανατροπή της διοίκησης Γκιρτζίκη, ωστόσο πλέον φαίνεται ότι βρίσκονται σε διαφορετικά στρατόπεδα και αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στις εκλογές του περασμένου Μαΐου στην ΕΠΣ Έβρου, όταν όπως γράφτηκε τότε, υπήρξε προσπάθεια εμπλοκής του «Τίγρη» για να κατέβει αντάρτικο ψηφοδέλτιο, χωρίς όμως επιτυχία. Πιο έντονα ωστόσο φάνηκε στις πρόσφατες εκλογές για τους δικαστές που απαρτίζουν τις διάφορες Πειθαρχικές Επιτροπές της ΕΠΟ.

Οι δύο ανακοινώσεις για διαιτητικά παράπονα με αιχμές κατά της διοίκησης της ΕΠΣ Έβρου, τις οποίες είχαμε την Δευτέρα, δεν ήρθαν από τυχαίες ομάδες. Η μία ήταν από την ΑΕΚ Έβρου που διαμαρτύρεται για την διαιτησία στο παιχνίδι της με τον Άρδα στις Καστανιές. Η ΑΕΚ Έβρου όπως μαρτυρά και το όνομά της, έχει συγγενική σχέση – τουλάχιστον ιδιεολογική με την ελπίδα να υπάρξει και πιο ενεργός συμμετοχή – με την μητρική Ενωση. Άνθρωποί της κατεβαίνουν στην Αθήνα και βλέπουν αγώνες της στο ΟΑΚΑ με κάθε δυνατή ευκαιρία. Η άλλη ομάδα είναι ο Ιπποκράτης. Υπενθυμίζεται ότι από την συγκεκριμένη ομάδα προήλθε η μοναδική υποψηφιότητα που κατατέθηκε κόντρα σε αυτές της ομάδας του Παντελή Χατζημαρινάκη, που σύμφωνα με το παρασκήνιο είχε την έγκριση του Ιβάν Σαββίδη. Οι πληροφορίες τότε έλεγαν ότι υπήρχε δάκτυλος Μελισσανίδη ώστε να γίνει μια καταγραφή δυνάμεων για μελλοντική χρήση.

Όλως τυχαίως αυτά τα δύο σωματεία, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως αντιπολιτευόμενα στην διοίκηση του Παντελή Χατζημαρινάκη, εξέδωσαν ανακοινώσεις την Δευτέρα. «Ωστόσο είναι τυχαίο ότι είναι και αυτά τα σωματεία που αδίκησαν οι διαιτητές με τις αποφάσεις τους, εξαναγκάζοντάς τα στην έκδοση των συγκεκριμένων ανακοινώσεων;», λένε από τις δύο ομάδες, αφήνοντας υπόνοιες ότι ενδεχομένως οι κακές διαιτησίες σε βάρος τους ίσως έχουν να κάνουν και με το παρασκήνιο στα διοικητικά της ΕΠΣ Έβρου. Το ζήτημα είναι ότι στον Έβρο είμαστε μόλις στην 2η αγωνιστική και το να υπάρχουν ανακοινώσεις με ευθείες βολές κατά των διαιτητών αλλά και της διοίκησης της ΕΠΣ από τόσο νωρίς προμηνύει καυτή συνέχεια.

Στην γειτονική Ροδόπη τα πράγματα στις εκλογές ήταν πιο ξεκάθαρα. Εκείνη την περίοδο υπήρχε ακόμα σύμπλευση Ιβάν-Τίγρη και ο Μάνος Γαβριηλίδης και η ομάδα του εξελέγησαν πανηγυρικά, χωρίς κανέναν αντίπαλο. Η κίνηση που είχε επιχειρήσει και πολυδιαφημίσει ο Μιχάλης Κακουλίδης με σημαία την υπόθεση της ΠΑΕ Ποντίων δεν στέφθηκε από επιτυχία, αφού παρά τις διακηρύξεις του Κακουλίδη για την σχέση του με τον Μελισσανίδη, η δική του πλευρά φέρεται να στήριξε επίσης τον Μάνο Γαβριηλίδη. Γεγονός είναι ότι ο τελευταίος συνεχίζει να φωνάζει με κάθε ευκαιρία και αυτο το κάνει ακόμα πιο έντονα και από τη νέα του θέση, ως προπονητής του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων, ομάδας που σταθερά χαρακτηρίζεται στην αντιπολίτευση της διοίκησης της ΕΠΣ Θράκης.

Δεν είναι μόνον ότι ο Σπάρτακος πήρε τον Κακουλίδη για προπονητή. Η ακαδημία του τα προηγούμενα χρόνια συνεργάζονταν με την ΠΑΕ ΑΕΚ ενώ υπό την ομπρέλα του έχει πάρει την ιστορική ΑΕ Κομοτηνής, που μετέχει στην Β’ Κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης. Από την ΑΕ Κομοτηνής προερχόταν ο Μ. Εμμανουηλίδης, ο μοναδικός υποψήφιος που είχε κατέβει κόντρα στο ψηφοδέλτιο του Μάνου Γαβριηλίδη στις προηγούμενες εκλογές για την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης, τέσσερα χρόνια πριν. Ο Κακουλίδης διαρκώς διαμαρτύρεται ότι έχει μπει στο στόχαστρο της διοίκησης και της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ για το γεγονός ότι τους κάνει αντιπολίτευση. Η άλλη πλευρά απαντά ότι προκαλεί με τις κινήσεις του, θέλοντας να δημιουργήσει αυτούς τους «καυγάδες». Και οι δύο πλευρές πλέον έχουν αφήσει υπόνοιες για προσφυγή στην δικαιοσύνη και αυτό θα μοιάζει με μονόδρομο, αν συνεχιστούν οι εμπρηστικές δηλώσεις.

Οσον αφορά την τέταρτη ανακοίνωση που είχαμε την περασμένη αγωνιστική, που ήταν ίσως και η πιο μακροσκελής, αυτήν του Πανθρακικού, κανείς δεν εκτιμά ότι εντάσσεται στο προηγούμενο παρασκήνιο. Παράπονα έχει ο Πανθρακικός από την διαιτησία και θεώρησε σκόπιμο να το δημοσιοποιήσει, σε μια προσπάθεια μάλλον να στραφεί αλλού η κοινή γνώμη μετά τα συνεχή αποτυχημένα αποτελέσματα της ομάδας. Ο ιστορικός σύλλογος με το βαρύ όνομα και την βαριά φανέλα ξεκίνησε ως φαβορί το πρωτάθλημα και μετά από τρεις αγωνιστικές δεν έχει σταυρώσει νίκη, έχοντας μόλις έναν βαθμό και ευρισκόμενος ήδη στο -8 από την κορυφή. Το κλίμα στον σύλλογο δεν είναι καλό και οι περισσότεροι από όσους διάβασαν την ανακοίνωση, διέκριναν πίσω από αυτήν περισσότερο μια προσπάθεια των παραγόντων της ομάδας να αποποιηθούν τις δικές τους ευθύνες. «Άλλωστε ο Πανθρακικός αποτελεί το πιο βαρύ χαρτί στην ΕΠΣ Θράκης και διαχρονικά απολάμβανε και απολαμβάνει προνομιακής μεταχείρισης», σχολιάζουν οι περισσότεροι από όσους με έκπληξη διάβασαν την μακροσκελή ανακοίνωσή του το βράδυ της Κυριακής.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τέσσερις ανακοινώσεις σε μόλις ένα Σαββατοκύριακο για τα τοπικά πρωταθλήματα Εβρου και Ροδόπης είναι κάτι που οφείλει να προβληματίσει άπαντες. Και σε κάθε περίπτωση, η μόλυνση που υπάρχει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι ευθύνη όλων μας να μην έρθει ποτέ στο ερασιτεχνικό…