Υπέγραψαν ή δεν υπέγραψαν το «ψήφισμα των 16» της Γ’ Εθνικής οι τρεις ομάδες της Ξάνθης;

Μια εβδομάδα πριν συγκεντρώθηκαν στην Θεσσαλονίκη 16 ομάδες της Γ’ Εθνικής από την Βόρεια Ελλάδα για να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και πρωτίστως αυτό της αναδιάρθρωσης.

Μία ημέρα μετά δημοσιοποιήθηκε ψήφισμα αυτών των 16 ομάδων με σκληρές εκφράσεις κατά της αναδιάρθρωσης αλλά και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Στο ψήφισμα αυτό, που στην γραφή και τη ρητορική του έμοιαζε περισσότερο με εξώδικο καθώς απειλούσε και σε δικαστική προσφυγή, συνυπέγραψαν ως γνωστόν και οι τρεις ομάδες της Ξάνθης, ο Αρης Αβάτου, ο Ορφέας και η Ασπίδα.

Όπως ωστόσο επισήμανε το ThrakiSportS, με αυτόν τον τρόπο στρέφονταν ουσιαστικά εναντίον (και) του προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργου Πανίδη, ο οποίος ως γνωστόν μετέχει στην ΕΕ της ΕΠΟ ως μέλος της διοίκησης Γραμμένου.

Αυτόματα δημιουργήθηκε το ερώτημα αν ο Πανίδης δεν ελέγχει τις ομάδες της Ξάνθης ή αν η συγκεκριμένη κίνηση τελούσε εν γνώσει του και ενδεχομένως υποστηρίχθηκε από τον ίδιο, δημιουργώντας μια άτυπη αντιπολίτευση μέσα στην ΕΕ της ΕΠΟ.

Άλλωστε, ο Πανίδης ήταν ανάμεσα σε αυτούς που είχαν μειοψηφίσει για την απόφαση να διεξαχθεί μπαράζ μεταξύ του δεύτερου της Football League και του 13ου της Super League, στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Τελικά, με τις διαδοχικές ανακοινώσεις τους, οι τρεις ομάδες της Ξάνθης η μία μετά την άλλη άρχισαν να παίρνουν αποστάσεις από το ψήφισμα που φέρονται να συνυπέγραψαν, δηλώνοντας ουσιαστικά ότι δεν συμφωνούν μαζί του.

Η πιο αιχμηρή αντίδραση ήταν αυτή του Μπάμπη Χατζημεστή που ευθέως δήλωσε στην Ξάνθη Sport αλλά και σε προσωπική του ανάρτηση στο facebook ότι διαχωρίζει την θέση του από το συγκεκριμένο ψήφισμα.

Στην ίδια λογική κινήθηκαν στη συνέχεια και οι άλλες ομάδες της Ξάνθης, ουσιαστικά διορθώνοντας το πρόβλημα που πήγε να δημιουργηθεί στον Γιώργο Πανίδη σε σχέση με την υπόλοιπη Ομοσπονδία.

Πλέον έχουμε το άτοπο οι τρεις ομάδες της Ξάνθης να διαφωνούν με το ψήφισμα που φέρονται να έχουν συνυπογράψει. Και το ερώτημα είναι ξεκάθαρο: υπέγραψαν το συγκεκριμένο ψήφισμα οι τρεις ομάδες της Θράκης;

Αν ναι, χρειάζεται ψυχιατρική ανάλυση να υπογράφεις κάτι την Πέμπτη και να δηλώνεις δημόσια ότι διαφωνείς με αυτό τρεις μέρες μετά από την δημοσιοποίησή του. Εκτός φυσικά και αν δεν υπέγραψαν ποτέ αυτό το ψήφισμα.

Αν ισχύει το τελευταίο, πρέπει να διευκρινιστεί όσο ισχυρός παράγοντας και αν ειναι ο Ανδρώνης του Μακεδονικού και του Metrosport, που ανέλαβε την σχετική πρωτοβουλία και εκλέχθηκε και πρόεδρος της λεγόμενης Επιτροπής Διεκδίκησης.

Γιατί στο δεύτερο ενδεχόμενο, μιλάμε πιθανότατα για πλαστογράφηση των υπογραφών και των βουλήσεων των τριών ομάδων της Θράκης, που στο σύνολο της υπόλοιπης Ελλάδας έχουν ταυτιστεί με αυτήν την κίνηση και το κείμενο, με το οποίο φέρονται να διαφωνούν.

Υπάρχει φυσικά και το τρίτο ενδεχόμενο οι τρεις εκπρόσωποι των ομάδων που βρέθηκαν στην συνάντηση να συμφώνησαν αλλά στη συνέχεια να διαφώνησαν οι κεφαλές των διοικήσεων με όσα υπέγραψαν οι υπάλληλοί τους.

Ωστόσο από το ρεπορτάζ του ThrakiSportS προκύπτει ότι αυτό είναι το ενδεχόμενο που πρέπει να αποκλειστεί. Συνεπώς η απάντηση βρίσκεται είτε στο πρώτο είτε στο δεύτερο και καλό θα ήταν να διευκρινιστεί τι από τα δύο ισχύει…