Volley League: Αρνητικοί Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ΑΕ Κομοτηνής σε νέα κλήρωση και πάμε σε… έναρξη πρωταθλήματος

Κόντρα σε κάθε λογική, το πρωτάθλημα της Volley League θα ξεκινήσει κανονικά το προσεχές Σάββατο και παρά την αποχώρηση δύο ομάδων από αυτό, δεν θα γίνει νέα κλήρωση. Θα έχουμε κάθε αγωνιστική μόλις τέσσερις αγώνες και δύο ομάδες να κάνουν ρεπό. Και φυσικά όλα δείχνουν ότι θα πέσει μόνον ο… τελευταίος, ώστε του χρόνου για να επιτευχθεί ο στόχος της Α1 των 10 ομάδων (που ήδη έχει επιτευχθεί), να έχουν πρωτάθλημα με… 11 συλλόγους για να ξαναμειωθούν στην συνέχεια.

Λογική δεν υπάρχει σε τίποτα από αυτά, αλλά η ουσία είναι ότι το αίτημα του Παναθηναϊκού για έκτακτο ΔΣ της ΕΣΑΠ και νέα κλήρωση, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η αποχώρηση (και) του Ηρακλή Χαλκίδας στηρίχθηκε μόνο από δύο σωματεία. Και το ένα από αυτά είναι ο ίδιος ο Ηρακλής Χαλκίδας, που έχει δικαίωμα ψήφου παρά την αποχώρησή του. Το άλλο ήταν ο Φοίνικας Σύρου.

Οι άλλες ομάδες, του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και της ΑΕ Κομοτηνής συμπεριλαμβανομένων, ψήφισαν πως δεν συντρέχει λόγος αναβολής και νέας κλήρωσης. Ας γίνει το πρωτάθλημα όπως έχει αποφασιστεί, σε 22 αγωνιστικές με δυο ομάδες να κάνουν ρεπό σε κάθε αγωνιστική. Η ψηφοφορία έγινε δια περιφοράς και από αύριο ξεκινάμε σε νέα ψηφοφορία για το πότε θα πέσουν.

Πλέον το ζήτημα είναι αν με βάση τα νέα δεδομενα θα πέσουν δύο (και θα ανέβουν δύο) ώστε να κλειδώσει ο στόχος των 10 ομάδων ή αν θα πέσει φέτος ένας (και θα ανέβουν δύο) και θα πάμε του χρόνου σε πρωτάθλημα 11 ομάδων. Με την λογική ωστόσο που ψήφισαν οι ομάδες για το αίτημα του Παναθηναϊκού για νέα κλήρωση, αντιλαμβανόμαστε από τώρα τι θα ψηφίσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις συνολικά οκτώ ομάδες που τάχθηκαν κατά της διεξαγωγής νέου ΔΣ και κατά συνέπεια νέας κλήρωσης, πέραν από τις δύο της Θράκης, ήταν φυσικά ο Ολυμπιακός καθότι πρόεδρος της ΕΣΑΠ είναι ο δικός του πρόεδρος Παντελής Ταρνατόρος, ο ΠΑΟΚ σε μια κίνηση που προκαλεί έκπληξη αλλά και η ΑΕΚ, παρόλο που ο πρόεδρός της μόλις την προηγούμενη εβδομάδα τασσόταν και αυτός με δημόσιες δηλώσεις του υπέρ της νέας κλήρωσης.

Με αυτά τα δεδομένα, η ΕΣΑΠ ανακοίνωσε πρόγραμμα πρεμιέρας που θα ξεκινήσει από την 2η αγωνιστική ως γνωστόν με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να ξεκινά με ρεπό αφού κανονικά θα αντιμετώπιζε τον Ηρακλή Χαλκίδας και την ΑΕ Κομοτηνής να υποδέχεται τον κυπελλούχο ΠΑΟΚ. Η αναμέτρηση στο κλειστό γυμναστήριο του 3ου Λυκείου Κομοτηνής θα ξεκινήσει στις 19:00 το βράδυ χωρίς τηλεοπτική κάλυψη.

Τα δύο τηλεοπτικά παιχνίδια της αγωνιστικής θα είναι το Ηρακλής Θεσσαλονίκης – Κηφισιά το Σάββατο και το ντέρμπι αιωνίων Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός την άλλη Δευτέρα.