ΕΠΣ Ξάνθης: Το σκορ της χρονιάς με 9-0 πέτυχε ο Ηρακλής Νέου Ζυγού διαλύοντας την άμυνα της ΑΕΞ

Κάθε δεκάλεπτο και γκολ πετύχαινε ο Ηρακλής Νέου Ζυγού που φιλοδώρησε με εννέα τέρματα την Αθλητική Ένωση Ξάνθης σε αγώνα για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Ξάνθης.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Ηρακλής τριπλασίασε τις νίκες του και παράλληλα πήρε ρεβάνς για τις ισοπαλίες που είχε παραχωρήσει στην συγκεκριμένη ομάδα στην έδρα του στα τελευταία τους παιχνίδια, όπως χαρακτηριστικά θυμήθηκε χάρη και στο πλούσιο αρχείο της η εφημερίδα Ξάνθη Sport (φωτο αρχειου).

Μόλις στο 2ο λεπτό μετά από σέντρα του Τενεκέ και λάθος αμυντικών και τερματοφύλακα, ο Κωφίδης άνοιξε το σκορ. Ο ίδιος παίκτης πέτυχε το 2-0 στο 27′ με σουτ από το ύψος του πέναλτι μετά από πάσα του Χασιώτη και ωραίο κοντρόλ με το στήθος. Δυο λεπτά αργότερα ο Χασιώτης με ατομική προσπάθεια και σουτ στο “γάμα” διαμόρφωσε το 3-0 και στο 43′ ο Πιλτικάκης διαμόρφωσε το 4-0, αφού πρώτα η μπάλα κόντραρε και σε δυο αμυντικούς πάνω στην γραμμή.

Ο καταιγισμός συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 50′ ο Τενεκές κέρδισε τις κόντρες και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0. στο επόμενο πεντάλεπτο ο Χασιώτης θα πετύχαινε ωστόσο ακόμα δύο γκολ, φτάνοντας στο χατ τρικ, στο 52′ και στο 56′ με ισάριθμα πλασαριστά σουτ. Στο 63′ ο Κωφίδης πέτυχε και αυτός το τρίτο του προσωπικό γκολ, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που δόθηκε σε ανατροπή του Τσιούλφα. Το τελικό 9-0 διαμόρφωσε ο Αρκούδας στο 75′.

Το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, καθώς ειδικά στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου ο Ζυγός έχασε άλλες τρεις κλασικές ευκαιρίες, στη μία από τις οποίες το σουτ του Πιλτικάκη στο 20′ σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Διαιητής του αγώνα ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης με βοηθούς τους Γκοντόλια και Χρυσέλη.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΕΟΥ ΖΥΓΟΥ: Ευκαρπίδης, καραμάνης (58′ Μαλκοτς), Τσιφτίκης, Ψαρόπουλος, Ευθυμιάδης (58′ Καράμπελας), Τσακιράκης (58′ Τσιούλφας), Τενεκές, Παπαδόπουλος (45′ Αρκούδας), Πιλτικάκης, Χασιώτης, Κωφίδης.
ΑΕ ΞΑΝΘΗΣ: Ομέρογλου, Ιακωβίδης, Χασάν Σεϊχάν (60′ Φερατογλου), Τοπουζίδης (25′ Σαληογλου), Κεχαγιά Καδηρ, Τζαμπάζ Χαλήλ (67′ Μουμίνογλου), Σνιμσικοφ, Χαραλαμπίδης, Κουρουτζή, Ιρφάν, Δουρμούς.