Γ’ Εθνική: Τόλμησε, ονειρεύτηκε και τσίμπησε τον παρθενικό του βαθμό ο ΠΑΟΚ Κοσμίου στο Κιλκίς

Ισόπαλη χωρίς σκορ έληξε η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ Κοσμίου απέναντι στον Αλέξανδρο στο Κιλκίς, εξασφαλίζοντας έτσι τον παρθενικό του βαθμό στο πρωτάθλημα και αφήνοντας μόνο του στην τελευταία θέση και άποντο τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Οι παίκτες του Σάββα Αϊβάζη ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στις απαιτήσεις του παιχνιδιού με την μοναδική εκπρόσωπο της Ροδόπης στα εθνικά πρωταθλήματα να παρουσιάζεται αρκετά βελτιωμένη συγκριτικά με τις προηγούμενες αναμετρήσεις, ακολουθώντας το μότο «τολμάμε να ονειρευόμαστε». Πλέον ελπίζει να κερδίσει την ΑΕ Καλαμπακίου την άλλη Κυριακή στην Κομοτηνή για να ατενίσει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Πέρα από την πολύ καλή αμυντική λειτουργία ο ΠΑΟΚ “έβγαλε” τρεις αρκετά καλές ευκαιρίες με κορυφαία αυτών την κεφαλιά του Χατζητουλούση στο 74′, η οποία πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Επίσης στο 24’ ένα μακρινό σουτ μπλόκαρε ο Αθανασίου και στο 85’ κεφάλια out ψιλά από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν πολλές φάσεις και είχαν, σύμφωνα με την ενημέρωση που οι ίδιοι προσφέρουν, 18 τελικές αλλα σε καμία από αυτές δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν τα δίχτυα των Κομοτηναίων. Στο 6’ κεφαλιά του Τζεβελέκη έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι και στο 8′ ο Φουρτζίου έστειλε την μπάλα επίσης ελάχιστα άουτ με πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Στο 23’ ο Τερζής δεν έβαλε την απαραίτητη δύναμη σε πλασέ από το ύψος της περιοχής με τον γκολκίπερ του Κοσμίου να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα, όπως και στο 27’ σε σουτ του Παπαδόπουλου. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Τζεβελέκης έχασε την τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους να ανοίξει το σκορ.

Στο 48’ και στο 50’ ο Τσολακίδης έχασε δυο συνεχείς ευκαιρίες σε ισάριθμες προσπάθειες, ενώ στο 60’ μετά από στατική φάση ο Κώτσιας πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Ακολούθησε κεφαλιά του του Τζεβελέκη και προσπάθεια του Τσολακίδη που αναχαιρίστηκαν από τον Δεληγιάννη.

Στο 70’ ο Αγαθαγγελίδης έστειλε την μπάλα στο εξωτερικό δίχτυ από τα πλαγια ενώ στο 75’ ο Ινομάρου μετά από ωραία ενέργεια έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα. Στο 76’ είχαμε δεξί κάθετο δοκάρι για τον Τσολακίδη μετά από πολύ ωραία ενέργεια από τον αριστερό διάδρομο και κίνηση στον άξονα, στη μεγαλύτερη ίσως ευκαιρία του αγώνα.

Στο 81’ είχαμε νεα ευκαιρία για τον Αγαθαγγελίδη ενώ στο 88’ διπλή απόκρουση τερματοφύλακα και αμυντικών του ΠΑΟΚ πάνω στην γραμμή τέρματος σε προσπάθεια του Σερταρίδη. Η τελευταία φάση του αγώνΉΤΑΝ ΣΤΙς ΚΑΘΥΣΤΕΡΉΣΕΙς ΜΕ ΤΟΝ Αγαθαγγελίδης αστοχεί σε τετατέτ και τον διαιτητή να σφυρίζει λήξη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ: Αθανασίου, Μπουλγουρίδης, Παπαδόπουλος Κ (39’ Αηδονίδης), Κώτσιας, Τερζής, Παπαδόπουλος Σ (80’ Σερταρίδης),Βασιλειάδης, Φουρτζίου (68’ Ινομάρου), Τσολακίδης, Τζεβελέκης (65’ Αγαθαγγελίδης), Προβατίδης, Βασιλειάδης.
ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Αϊβάζης): Δεληγιάννης, Τριαντός, Τζατζανάς (46′ Πλασταράς), Τάτσιος, Δημοσθένους, Λεβεντέλης, Στοΐνοβιτς, Χατζητουλούσης (90+5′ Φιλιππίδης), Ρουμπιές, Φανιάδης (60′ Ταχτσόγλου), Μαυράκης.