Γ’ Εθνική: Δεν εκμεταλλεύθηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα αλλά κρατήθηκε πάνω από την Καβάλα ο Άρης Αβάτου

 

Απόλυτα μοιρασμένο ήταν το ντέρμπι της Γ’ Εθνικής ανάμεσα στον Άρη Αβάτου και του ΑΟ Καβάλας, στο γήπεδο του ΑΟΞ με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 παρά τις φάσεις που δημιουργήθηκαν και το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν ένα ημίχρονο με αριθμητικό πλεονέκτημα. Έτσι πήραν αμφότερες από έναν βαθμό, αποτέλεσμα που πάντως μάλλον συμφέρει τον Άρη.

Το θέαμα στο πρώτο μισάωρο περίπου ήταν μετριότατο με την πρώτη ουσιαστική φάση του αγώνα να έρχεται στο 36′ όταν ο Ζέρης βγήκε στη πλάτη της άμυνας, αλλά το πλασέ του μπλόκαρε τελικά ο Αμουτζάκης. Ένα λεπτό αργότερα είχαμε ίσως την πιο σημαντική στιγμή της αναμέτρησης, αφού ο ΑΟ Καβάλας έμεινε με 10 παίκτες όταν ο Γεμιστός είδε την δεύτερη κίτρινη για θέατρο, όπως θεώρησε ο ρέφερι της αναμέτρησης. Ωστόσο αυτό το πλεονέκτημα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το Άβατο.

Ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου μέρους υπήρξαν νέες διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων, καθώς όπως σχολιάζει ο Τάσος Πατσίδης από την “Πρωινή” της Καβάλας, ζήτησαν πέναλτι υπέρ τους για χέρι του Στέφανου Μίλερ εντός της περιοχής του Άρη, με τον ρέφερι να λέει όμως «παίζεται», ενώ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο Τουμανίδης πρόλαβε οριακά και απομάκρυνε με προβολή τη μπάλα πριν αυτή φτάσει στον Κοτόπουλο που ήταν σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρει για το Άβατο.

Στην επανάληψη ο ΑΟΚ παρά το αριθμητικό μειονέκτημα προσπάθησε να πάρει το πάνω χέρι και είχε την κατοχή αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά, αφού οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει πολύ καλά τους διαδρόμους προς την περιοχή τους. Μάλιστα οι παίκτες του Γιώργου Μαραντά είχαν και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα με τον Δόντσο στο 82′ να πλασάρει από πολύ καλή θέση τον Δήμιζα, αλλά να βλέπει τη μπάλα να φεύγει τελικά άουτ. Προηγούμενως, στο 68′ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν όταν ο Γιατσβίνοβιτς σούταρε, με τον πορτιέρο του Άρη Αβάτου να μπλοκάρει εύκολα.

Έτσι οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0 στο γήπεδο του ΑΟΞ, και μοιράστηκαν από έναν βαθμό, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν πως και φέτος παρ’όλο που στόχος είναι η άνοδος, αυτός δεν φαίνεται να είναι εφικτό να επιτευχθεί εύκολα, ενώ τους γηπεδούχους να επιβεβαιώνουν όσα έλεγαν στην αρχή της σεζόν, που έθεταν ως στόχο μια πορεία καλύτερη από τη περσινή που τερμάτισαν στη πέμπτη θέση. Και γιατί όχι, έχουν κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται, με δεδομένο ότι την άλλη εβδομάδα πάει στην Πέρνη ενώ ο η Καβάλα φιλοξενεί τον πρωτοπόρο Πανσερραϊκό.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Γιώργος Μαραντάς): Αμουτζάκης, Κούτρας, Ψεμματάς, Μίλλερ, Κουτσούμπας, Ταχτσίδης, Σιχλοιμίρης (83` Γκέκας), Δόντσος, Κοτόπουλος (75` Μελισσόπουλος), Σαρηγιαννίδης (88` Ζήνωνος), Λαζαρίδης (63` Βαφειάδης).
ΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ (Παύλος Δερμιτζάκης):  Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος (83` Μπαρέτας), Ψάλτης (58` Κέρθι), Γεμιστός, Γιατσβίνοβιτς (90` Τόσκας), Βαλαβανόπουλος (65` Αδαμάκης).