Γ’ Εθνική: Χωρίς Θρακιώτικο ντέρμπι αλλά με σημαντικούς αγώνες η 3η αγωνιστική (16:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα 3η αγωνιστική χωρίς Θρακιώτικο ντερμπι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, όπου μετέχουν οι ομάδες της Θράκης.

Ξεκινάμε βαθμολογικά από τον πρωτοπόρο Άρη Αβάτου οπου είναι η μοναδική ομάδα από την Θράκη που αγωνίζεται στην εδρα της. Η ομάδα της Ξάνθης  (6 βαθμοί)χ ωρίς προβλήματα και άγχος φιλοξενεί το φαβορί της κατηγορίας ομάδα της Καβάλας, η οποια την περασμενη αγωνιστική παραχωρησε ισοπαλία στον Κεραυνό Πέρνης.

Ο Ορφέας Ξάνθης ταξιδεύει στο γειτονικό Καλαμπάκι Δράμας όπου θα φιλοξενηθεί από την πρωταθλήτρια ΕΠΣ Δράμας ομάδα της ΑΕ Καλαμπακιου. Η ομαδα της Δραμας έχει 1 βαθμό μετά την ισοπαλία που απέσπασε στην Χρυσούπολη από τον Νέστο και δίνει τον πρώτο της εντός έδρας αγώνα της. Ο Ορφεας που έχει 4 βαθμούς, μετά την ισοπαλία με τον Αλέξανδρο Κιλκίς στο γήπεδο του ΑΟΞ, θέλει να επαναλαβει την εμφανιση της πρεμιέρας όπου επικράτησε του Αετού Ορφανού στο Οφρύνιο και να παραμεινει κοντάστην κορυφη του πρωταθλήματος. Ο Μπάμπης Χατζημεστής δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.

Η Ασπίδα Ξάνθης προσγειώθηκε απότομα μετά την 0-3 από τον ‘Αρη Αβάτου και δοκιμάζεται στις Σέρρες με το μεγαλύτερο όνομα της κατηγορλιας μεζί με την Καβαλα τον Πανσερραικο (6 βαθμοί). Οι Σερραίοι αν και ξεκλινησαν νωρίς την στελέχωση της ομάδας και την προετοιμασία του ξεκινησαν με δυο νίκες επί του Καλαμπακίου και του Εθνικού στην Αλεξανδρούπολη. Οι Ξανθιώτες (3 βαθμοί) είναι το αουτσαιντερ της αναμέτρησης, ωστόσο τα παιδιά του Χρήστου Σαμαρά που θα εχει στην αποστολή τον  Μακη Δογανίδη δεν εχουν να χάσουν τίποτα από τον δυσκολότερο ίσως εκτός έδρας αγώνα τους στο πρωτάθλημα.

Και παμε στις δυο ομάδες της Θρακης όπου δεν έχουν βαθμό και για πολλούς είναι από τα φαβορί της κατηγορίας για υποβιβασμό. Ο ΠΑΟΚ Κοσμίου ταξιδεύει στο Κιλκις με αρκετές απουσίες και απέναντι σε μια ομάδα όπου εχει 2 ισοπαλιες σε ισαριθμα παιχνίδια στοχεύει στον πρωτο ή πρωτους βαθμούς στο πρωτάθλημα. Από την άλλη και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει δύσκολη αποστολή αφού ο Νεστος Χρυσούπολης (2 βαθμοί) μετά την εντός έδρας γκελα με το Καλαμπακι δεν έχει περιθώρια νέας απώλειας, αφού θα μείνει πίσω από την κορυφή. Οι Εβρίτες δεν αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα πλην της απουσίας του έμπειρου αμυντικού λόγω τραυματισμού Μάκη Τσαπάνη.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στον Α’ Όμιλο της Γ’ Εθνικής και οι διαιτητές που έχουν οριστεί (όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 16:00 και όπως συμβαίνει έξι χρόνια τώρα θα έχετε απευθείας ενημέρωση από το ThrakiSportS):

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ- 1ος ΟΜΙΛΟΣ (3η αγωνιστική, Κυριακή 14/10, Ώρα 16:00)
Άρης Αβάτου – Καβάλα

Νέστος Χρυσούπολης – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

ΑΕ Καλαμπακίου – Ορφέας Ξάνθης

Πανσερραϊκός – Ασπίδα Ξάνθης

Αλέξανδρος Κιλκίς – ΠΑΟΚ Κοσμίου

Αετός Ορφανού – Εθνικός Σιδηροκάστρου

Απόλλων Παραλιμνίου – Κεραυνός Πέρνης