«Ο Κούγιας μου είπε ότι ο Σαββίδης ελέγχει την Ξάνθη και άλλες τέσσερις ομάδες» λέει ο αδερφός του αρχηγού της Χρυσής Αυγής

Τοποθέτηση που αναμφίβολα θα προκαλέσει συζητήσεις έκανε ο γνωστός ποινικολόγος Τάκης Μιχαλόλιας, αδερφός του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σε δήλωσή του στο «dikisports» του Κυριάκου Θωμαΐδη, ο Μιχαλόλιας επικαλέστηκε λεγόμενα του Αλέξη Κούγια στον ίδιο, βάσει των οποίων ο Ιβάν Σαββίδης διατηρεί σχέσεις ελέγχου με άλλες ελληνικές ομάδες, ανάμεσά τους και την Ξάνθη. Και μάλιστα όχι μόνο αυτό, αλλά πρόθεσή του (όπως παρουσιάζεται να του είπε ο Κούγιας) ήταν να αγοράσει και την ΑΕΛ, ενώ αίσθηση προκαλεί ότι αναφέρει πως στην συνομιλία ήταν παρών και ο Γιάννης Παπαδόπουλος, αν και ο Κούγιας στις προγενέστερες δηλώσεις του αναφέρει ότι είχε πολύ καιρό να τον δει.

Αναλυτικά η δήλωση Μιχαλόλια έχει ως εξής:
«Το μεσημέρι της Τετάρτης συναντήθηκα σε καφετέρια πλησίον του Εφετείου Αθηνών με τον κ. Αλέξη Κούγια ενώπιον του κ. Γιάννη Παπαδόπουλου. Ο κ. Κούγιας μας αποκάλυψε ότι ο κ. Ιβάν Σαββίδης ήθελε να αγοράσει και τη Λάρισα. Μάλιστα μας είπε ότι γνωρίζει πως ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ελέγχει τόσο την Ξάνθη, όσο και άλλες 4 ομάδες, τις οποίες ονομάτισε: Κέρκυρα, Πλατανιάς, Γιάννενα και ΟΦΗ.
Απορώ και εκπλήσσομαι για τις σημερινές του δηλώσεις, τη στιγμή που ο ίδιος αποκάλυπτε την εμπλοκή Σαββίδη σε πέντε ΠΑΕ. Όσο για τη δίκη του Noor One είναι αδύνατον κάποιος να την παρακολουθεί στο Εφετείο Αθηνών -όπως ισχυρίστηκε ο κ. Κούγιας- για τον απλούστατο λόγο ότι διεξάγεται στον Κορυδαλλό (!)».

Ο Τάκης Μιχαλόλιας είναι ένας από τους πλέον γνωστούς και ισχυρούς ποινικολόγους της Αθήνας και έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος ή συνήγορος υπεράσπισης σε πολύκροτες υποθέσεις. Ηταν συνήγορος του Γιώργου Κοσκωτά στην πολύκροτη δίκη. Ακόμη έχει υπερασπιστεί τον ηγούμενο Εφραίμ, τον εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλο της Ελεύθερης ώρας και τον γνωστό ακροδεξιό Περίανδρο που έχει καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Εχει διατελέσει νομικός σύμβουλος του Σωκράτη Κόκκαλη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του προφυλακισμένου σήμερα Ακη Τσοχατζόπουλου, ενώ είναι φυσικά ο βασικός δικηγόρος του αδερφού του Νίκου Μιχαλολιάκου και συνολικά της Χρυσής Αυγής στην γνωστή δίκη. Στην δικη για το Noor1 είναι συνήγορος υπεράσπισης του Αιμίλιου Κοτσώνη.