«Ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Ξάνθης»; Η ανακοίνωση που… δεν εκδόθηκε ποτέ

Ήταν 10 Οκτωβρίου του 1991 όταν ο Χρήστος Πανόπουλος έμπαινε επισήμως στα δρώμενα του ΑΟΞ, καθώς ανακοινωνόταν από τον Θεόδωρο Κοκκάλα ως νέος μεγάλος χορηγός της ομάδας που τότε μετονομάστηκε σε Skoda Ξάνθη.

Ακριβώς 27 χρόνια μετά αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς και μακροβιότερους παράγοντες, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που αμφισβητούν αν εξακολουθεί να διατηρεί στην ιδιοκτησία του την Ξάνθη.

Μάλιστα, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ήταν έτοιμη να ανέβει στο διαδίκτυο μια ανακοίνωση με τίτλο «Ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Ξάνθης».

Συγκεκριμένα, θα ανέβαινε στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ ΑΕΛ και την σχετική εντολή είχε δώσει ο ίδιος ο Αλέξης Κούγιας, επιστρέφοντας μπαρουτοκαπνισμένος από την Ξάνθη στην Αθήνα.

Ωστόσο η εντολή δεν έφτασε ποτέ στην αρμόδια για να ανεβάσει την σχετική ανάρτηση υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΑΕΛ, την οποία είχε αποδέκτη το μήνυμα του Κούγια.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο ίδιος ο Κούγιας, μιλώντας στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη. Για καλή του τύχη, το μήνυμα δεν έφτασε επειδή ήταν στο αεροπλάνο και στο μεταξύ το… ξανασκέφτηκε.

Αναφερόμενος και εκεί στην καταγγελία που έκανε για τον Γιάννη Παπαδόπουλο, στενό συνεργάτη του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο Κούγιας ανέφερε επί λέξη στην εκπομπή του Θωμαΐδη:

«Εμφανίστηκε χθες το βράδυ την ώρα που ταξίδευα από την Ξάνθη για την Αθήνα, πηγαίνοντας για το αεροδρόμιο με το τηλέφωνό του – το κλασικό με τα πολλά οχτάρια – και μου είπε, επειδή είχα κάνει τη δήλωση στην ΕΡΤ για τον διαιτητή, ότι τον έβαλε στη Super League ο Μελισσανίδης, μου είπε “ψάξου άλλου. Μην πεις ότι στο είπα εγώ, αλλά η Ξάνθη έχει πωληθεί στον ΠΑΟΚ”. Αν δείτε το κινητό μου, το έχω κρατήσει ως ντοκουμέντο, αυθόρμητα, επειδή ήμουν πολύ ορισμένος, έστειλα μήνυμα στην υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΑΕΛ και ευτυχώς επειδή ήμουν στο αεροπλάνο, αυτό δεν παραδόθηκε ποτέ. Της έλεγα να ανεβάσει στο σάιτ “ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Ξάνθης”. Μετά συνειδητοποιώ ότι αυτός (σ.σ. Παπαδόπουλος) το έχει ξανακάνει. Αρχικά τον πίστεψα. Ήμουν καλόπιστος».

«Δηλαδή αρχικά τον πιστέψατε;», τον ρώτησε ο Θωμαΐδης και ο Κούγιας απάντησε: «Ναι, τον πίστεψα, ήμουν καλόπιστος, αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι μιλάμε για τον διαιτητή Λάμπρου». Όταν μάλιστα αργότερα ο Θωμαΐδης του επισήμανε ότι πάντβς πλέον φαίνεται να έχει κάνει… στροφή η Ξάνθη προς την πλευρά του ΠΑΟΚ και μάλιστα ότι το καλοκαίρι υπήρξε και ενδιαφέρον από τον Μπορις Μουζενίδη να αποκτήσει την Ξάνθη, ο οποίος έχει στενές σχέσεις με τον Σαββίδη, ο Κούγιας απάντησε: «Δεν τα γνωρίζω αυτά που λέτε. Δεν μπορώ να μπω στο κεφάλι του Πανόπουλου και δεν ξέρω τι συμβαίνει. Ξέρω όμως ότι έχω δυο συμβόλαια ομάδας της Super League που έχει βγει στην Ευρώπη ότι η ομάδα μεταβιβάστηκε εικονικά. Βαρέθηκα όμως να είμαι πάντα εγώ ο εξυγειαντής του ελληνικού ποδοσφαίρου».