Να κάνει τους Αλεξανδρουπολίτες με το ζόρι… ποδηλάτες αποφάσισε ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης


Αποφασισμένος να κάνει στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης την ζωή… ποδήλατο, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Βαγγέλης Λαμπάκης. “Θέλουν δεν θέλουν οι Αλεξανδρουπολίτες, θα πάρουν το ποδήλατο τους”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Όχι μόνο θα υποχρεωθούν λοιπόν να αποδεχθούν την πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου, του υπόλοιπου ιστορικού κέντρου και της παραλιακής οδού, αλλά θα πάρουν και τα ποδήλατο τους, όπως είπε ο Λαμπακης στην εκπομπή “Το ανακριτικό” με τους Ανδρέα Χονδρό και Γιάννη Ναλμπάντη στον Maximum Fm. Γιατί όπως διαβάζουμε στο evros-news ότι είπε, «ούτε αλαζόνας είναι, ούτε εγωπαθής, ούτε εγωιστής. Αλλά οι Αλεξανδρουπολίτες, ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ θα πάρουν το ποδήλατο τους, αφού θα υπάρχουν 16 χιλιόμετρα να διανύσουν».

Δήλωσε λοιπόν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης (σύμφωνα με την πλήρη απομαγνητοφώνηση των δηλώσεών του, που έκανε το evros-news):“Ο ποδηλατόδρομος θα αρχίζει από την στροφή του Εγνατία, ελπίζω σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχουμε την μελέτη, θα ενώσουμε τον ποδηλατόδρομο από το ζαχαροπλαστείο Όσκαρ μέχρι την στροφή του Εγνατία, για να πηγαίνει μετά προς την παραλία και στον Άγιο Εύπλου. Θα προχωρήσουμε μέσα από το τοιχείο του Αστέρα και του Εγνατία, φτάνοντας μέχρι την γέφυρα του Βανικιώτη, όπου θα ενώσουμε τον ποδηλατόδρομο με τον υφιστάμενο στο Βανικιώτη και την οδό Παπαναστασίου.
Καταλαβαίνετε ότι αν δείτε όλο αυτό μαζί, με τον ποδηλατόδρομο που υπάρχει στην μικρή περιφερειακή και στην μεγάλη λίγο αργότερα, μαζί με την μεγάλη θα έχουμε περίπου 16 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομους μέσα στο δομημένο της πόλης. Θέλουν δεν θέλουν οι Αλεξανδρουπολίτες, θα πάρουν το ποδήλατο τους”.

Όταν του επισημάνθηκε απ’ τον Ανδρέα Χονδρό ότι αυτή η δήλωση θα συζητηθεί και κάνει κατά καιρούς δηλώσεις έντονες, για τις οποίες μερικές φορές μήπως θεωρεί ότι μπορεί να είναι λίγο υπερβολικός, επειδή ο Βαγγέλης ο Λαμπάκης δεν είναι ούτε αλαζών, ούτε εγωπαθής, ούτε εγωιστής, όπως συχνά επαναλαμβάνει, απάντησε: “Να συζητηθεί. Είμαι ένας παθιασμένος άνθρωπος”. Συμπέρασμα: αν κάποιος μελλοντικός ολυμπιονίκης της ποδηλασίας κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη, θα το χρωστάει στον «παθιασμένο» Βαγγέλη Λαμπάκη.