Κρέμασε τα παπούτσια του μετά από 24 χρόνια καριέρας σε υψηλό επίπεδο ο Μίλαν Ψάλτου

Με μια ανακοίνωση στο προσωπικό του προφίλ, ο άλλοτε παίχτης και προπονητής των ακαδημιών του Λεύκιππου, Μίλαν Ψάλτου ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ως καλαθοσφαιριστής ύστερα από 24 χρόνια.

Αφού “έφαγε” με το κουτάλι της μικρές εθνικές κατηγορίες, αφού έπαιξε στο εξωτερικό και στην Μ.Βρετανία συγκεκριμένα, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και για τον Μίλαν Ψάλτου. Με μια λιτή μα άκρως συναισθηματική ανακοίνωση και αφού ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν αυτά τα χρόνια ο “Ξανθιώτης” Μίλαν (θυμίζουμε ότι είναι παντρεμένος με το γνωστό μοντέλο Χαρά Τσακίρη στην Ξάνθη) ανακοίνωσε την απόσυρσή του απο την ενεργό δράση.

Τελευταίος του σταθμός ο Λεύκιππος Ξάνθης, του οποίου αποτέλεσε βασικό μέλος την πρώτη χρονιά της δημιουργίας του συλλόγου 2016-2017 αλλά “αποδιοπομπαίος τράγος” την δεύτερη σεζόν 2017-2018, παρά το γεγονός ότι ήταν και προπονητής του παιδικού τμήματος αλλά και βασικός παράγοντας για την δημιουργία του 1oυ Διεθνές Τουρνουά 2018 του Λεύκιππου στο οποίο συμμετείχαν η Παρτιζάν Βελιγραδίου, η Αναντολού Εφές και ο ΠΑΟΚ. Το διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν επισημοποιήθηκε ποτέ παρά το γεγονός πως το ΤhrakiSportS το είχε αναφέρει απο την πρώτη στιγμή.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως στο κείμενο που ανάρτησε, από την παλιά του ομάδα αποχαιρετά μόνο τον Μιχάλη Κουμπάνη και κανέναν άλλον συμπαίχτη ή παράγοντα. Φυσικά υπο… αθλητικές συνθήκες θα έπρεπε να ήταν τιμή για τον νεοσύστατο Λεύκιππο η απόσυρση από την ενεργό δράση ενός αθλητή του επιπέδου του Μίλαν Ψάλτου και η σχετική ανακοίνωση θα έπρεπε να γίνει μέσω του σωματείου, όμως κάτι τέτοιο δε φαίνεται να συμβαίνει παρά το γεγονός ότι υπάρχει πλέον και κουμπαριά ανάμεσα σε αυτόν και τον πρόεδρο της ομάδας. Σε κάθε περίπτωση είναι ένας παίχτης κόσμημα για το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ που ωστόσο όπως αποδείχθηκε αντιμετωπίστηκε και πολεμήθηκε όσο λίγοι, όχι όμως από αντιπάλους αλλά από την ίδια του την οικογένεια και σίγουρα δεν αποσύρεται όπως του αρμόζει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του παλαίμαχου πλέον Μίλαν:

“Ολα τα ωραία κάποια στιγμή τελειώνουν. Μετά από 24 χρόνια κυνηγώντας την πορτοκαλί μπάλα στα γήπεδα.. Μετά από τις αμέτρητες ώρες προπόνηση.. Μετά από τις αμέτρητες στιγμές χαράς και στεναχωριας με τους φίλους μου, αδέρφια μου, που όλοι μας την ζωή ζούσαμε για την Κυριακή, να πάμε στο γήπεδο και να τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε ένα ματς..ενα πρωτάθλημα..

Μετά από όλα αυτά τα χρόνια θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Andreas Litsa Ksenaki John Pap Sokratis Manavopoulos Marko Psaltou-Stanimirovic Αλεξανδρος Μπαρδας Pavlos Tsiligiris Αντώνης Νικολάου Zizou Zizou Thodoris Panaras Mike Kouris Thanos Meleounis Mixalis Kubanis Leonidas Kontopoulos Dimitris Sarikas Alexandros Sarikas Paul Nondas Thanasis Kontos Thanasis Nikolopoulos Lef Galanidis Alexander Tsakiridis Hermann Buchert που μου κάνανε όλο αυτό το ταξίδι αξέχαστο!

Σας ευχαριστώ αλάνια!”