Super League: Μια 11άδα tips για τον αγώνα ΑΟΞ-ΑΕΛ στα Πηγάδια (19:00, LIVE ThrakiSportS)

Με την αναμέτρηση ανάμεσα στην Ξάνθη και τη Λάρισα πέφτει το βράδυ η αυλαία της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, το οποίο διακόπτεται στη συνέχεια λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ομάδας στο Nations League. Όπως πριν από κάθε παιχνίδι το ThrakiSportS σας παρουσιάζει 11 ενδιαφέροντα στοιχεία για να παρακολουθήσετε απρόσκοπτοι την αναμέτρηση.

Αναλυτικά, όσοι ανηφορίσετε προς τα Πηγάδια ή όσοι παρακολουθήσετε την αναμέτρηση από τα Πηγάδια, καλό θα ήταν να γνωρίζετε:

1. Η Λάρισα ήταν η πρώτη ομάδα που αντιμετώπισε ποτέ η Ξάνθη στα σαλόνια της Α’ Εθνικής, όταν ανέβηκε για πρώτη φορά το 1989 και δεν έπεσε έκτοτε ποτέ. Σε αντίθεση ωστόσο με τους Θρακιώτες που συμπληρώνουν 30 συνεχόμενες σεζόν στην Α’ Εθνική, η ΑΕΛ που είναι η μοναδική επαρχιακή ομάδα που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα, απουσίαζε τις μισές.

2. Οι δυο ομάδες είναι ισόβαθμες με 6 βαθμούς μετά τους πέντε πρώτους αγωνες και αμφότερες έχουν ως στόχο τη νίκη για να απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες θέσεις. Υπενθυμίζεται ότι φέτος τρεις ομάδες υποβιβάζονται απευθείας και άλλη μία θα κληθεί να παίξει μπαράζ με τον δεύτερο της Football League.

3. Ενώ η Ξάνθη έχει μαζέψει τους έξι βαθμούς με μια νίκη και τρεις ισοπαλίες και γκολ 4-2, η Λάρισα έχει δυο νίκες επί Απόλλωνα και Παναιτωλικού και τρεις ήττες από Άρη, Παναθηναϊκό και Ατρόμητο με τα γκολ να είναι στο 3-7. Αν υπάρχει ένα συμπέρασμα είναι ότι η ΑΕΛ σκοράρει δύσκολα, η Ξάνθη τρώει γκολ ακόμα πιο δύσκολα.

4. Παραδοσιακά μάλιστα στα εντός έδρας παιχνίδια μεταξύ των δυο ομάδων στην Ξάνθη, ο νικητής κρίνεται στο γκολ, όποτε υπάρχει γκολ. Τρία ματς έχουν λήξει ισόπαλα χωρίς τέρματα και πέντε φορές έχει βγει ως σκορ το 1-0, είτε υπέρ των γηπεδούχων είτε υπέρ των φιλοξενουμένων. Συνεπώς το under με βάση και αυτό το στοιχείο είναι μια καλή επιλογή για τους λάτρεις του στοιχήματος.

5. Ισόπαλο αλλά με τέρματα ήταν και το φιλικό παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων που διεξήχθη στις 18 Αυγούστου στα Πηγάδια. Το σκορ είχε ανοίξει στο πρώτο ημίχρονο ο Γέντρισεκ, σχεδόν μόνιμος σκόρερ της Ξάνθης και στο πρωτάθλημα, ενώ στο δευτερο ημίχρονο είχε ισοφαρίσει ο Φατιόν.

6. Σε σχέση με εκείνο το φιλικό η ΑΕΛ έχει μια σημαντική αλλαγη, αυτήν στον πάγκο της. Ο πρώην παίκτης της Ξάνθης Σωτήρης Αντωνίου αποτελεί παρελθόν, ενώ ο Αλέξης Κούγιας έφερε στην τεχνική ηγεσία της Λάρισας τον ιταλό προπονητή Τζιανλούκα Φέστα.

7. Στην Λάρισα υπάρχουν στο ρόστερ δύο βέροι Ξανθιώτες, ο Μανώλης Μπέρτος και ο Κενάν Μπαργκάν. Κανείς τους όμως δεν αναμένεται να ξεκινήσει τον αγώνα. Ο Μπέρτος είναι άλλωστε εκτός αποστολής, σε αντίθεση με τον Μπαργκάν που είναι στην 19άδα.

8. Χωρίς προβλήματα η αποστολή του Μίλαν Ράσταβατς για την Ξάνθη. Όπως αναλύει η Ξάνθη Sport, δεν θα αλλάξει κάτι στην αμυντική 5άδα (Ζίβκοβιτς, Συλλά, Κασάδο, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης), ούτε στην επίθεση με τον Γέντρισεκ. Από εκεί και μετά, βέβαιη θεωρείται η συμμετοχή του Καντά (πιθανότατα στον άξονα) και του Σαρπόνγκ στα άκρα. Κίκε και Σουλεϊμάν για μία θέση στα άκρα και οι Μελιόπουλος – Καμαρά – Κοβάσεβιτς – Ντε Λούκας είναι οι 4 παίκτες που «μάχονται» για τις δύο θέσεις στον άξονα, ενώ υπάρχουν και οι Τζουρίτσκοβιτς, Μπρίτο.

9. Me 3-1 νίκησαν οι νέοι της ομάδας Κ19 της Ξάνθης την αντίστοιχη ομάδα της Λάρισας στην αναμέτρηση που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις των Πηγαδίων το μεσημέρι της Κυριακής, σε έναν αγώνα όπου Ξανθιώτικα ήταν και τα τέσσερα τέρματα.

10. Το παιχνίδι Ξάνθη – ΑΕΛ ξεκινά στις 19:00 στο Xanthi FC Arena και διαιτητής είναι ο Λάμπρου (Εύβοιας) με βοηθούς τους Απτόσογλου (Αθηνών) και Γιαννίκο (Πειραιά), ενώ τέταρτος ορίστηκε από την ΚΕΔ ο φωτιάδης (Καστοριάς).

11. Υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ1 αλλά καλό θα ήταν οι φίλοι της Ξάνθης να πάνε στα Πηγάδια. Η γενική είσοδος έχει οριστεί στα 10 ευρώ για τους ενήλικες και στα 5 ευρώ το παιδικό, ενώ δυο ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης θα ανοίξει το εκδοτήριο έξω από το γήπεδο.