ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Έχανε με 15 πόντους αλλά πήρε τεράστιο διπλό μέσα στην Ορεστιάδα ο Έβρος Σουφλίου

 

Η μεγαλύτερη έκπληξη της 2ης αγωνιστικής στο Πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ σημειώθηκε την Κυριακή στο παλιό κλειστό της Ορεστιάδας, καθώς η τοπική Φιλία ηττήθηκε από τον Έβρο Σουφλίου. Οι πορτοκαλί του Ουζουνίδη έχασαν το παιχνίδι στον πόντο και στο τελευταίο σουτ παρότι βρέθηκαν να κερδίζουν στο πρώτο μισό του αγώνα μέχρι και με 15 πόντους διαφορά!

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Δημήτρη Μηλίκα στο radioevros, σίγουρα την σημασία της έπαιξε η απουσία του βασικού άσσου και πρώτου σκόρερ των γηπεδούχων Σαββουλίδη ο οποίος δεν αγωνίστηκε λόγω ενός διαστρέμματος που τον ταλαιπωρεί καιρό. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες μπήκαν μουδιασμένα με τις δυο ομάδες να είναι ισόπαλες στη λήξη του.

Στη δεύτερη περίοδο η Φιλία ήταν συνεπής στην άμυνα και αποτελεσματική στην επίθεση χτίζοντας σταθερά προβάδισμα, δείχνοντας ότι θα έχει ένα εύκολο απόγευμα. Αυτό ωστόσο δεν συνεχίστηκε σε καμία περίπτωση το δεύτερο μισό του παιχνιδιού, καθώς η άνευρη άμυνα των γηπεδούχων σε συνδυασμό με ένα νεκρό επιθετικά πεντάλεπτο στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου έβαλε για τα καλά το Σουφλί στο παιχνίδι.

Οι παίκτες του Σταμάτη Τσακίρη κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά αλλά και να περάσουν μπροστά, στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο- πόντο, τον αρχηγό της Φιλίας Κοντούρη να αστοχεί στο τελευταίο σουτ σε νεκρό χρόνο και την νίκη να πηγαίνει στους φιλοξενούμενους που είχαν τον Τιάκα σε πολύ καλή μέρα καθώς ο “ψηλός” του Έβρου ολοκλήρωσε τον αγώνα με 22 πόντους όντας πραγματικά κυρίαρχος κάτω από την ρακέτα!

Τα δεκάλεπτα: 11-11, 34-23 (ημίχρονο), 45-40, 58-59 (τελικό αποτέλεσμα)

ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Γιώργος Ουζουνίδης): Κοντούρης 12(3), Μητκώνης 9(1), Ζαφειρόπουλος, Ριζάκης 16(1), Τσακαλάκης 8, Μαργαριτίδης 2, Ζαμάνης 2, Γιαννακουδάκης 7, Ιωάννου 2.
ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (Σταμάτης Τσιακίρης): Ποιμενίδης 2, Ναζίρης 6(1), Μπεντής, Τσοκαντάς 7, Σοφοτάσιος 10, Καραμάτσκος, Τιάκας 22, Κύρτσος 12(1).