League Cup: Καθαρή νίκη επί του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη δίνει πιθανότατα πρόκριση σε ΑΕ Κομοτηνής

Η ΑΕ Κομοτηνής αντιμετωπίζει τον Ηρακλή στο κλειστό της Μίκρας και εφόσον κερδίσει με καθαρό σκορ, είναι πολύ πιθανό να προκριθεί στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ στην πρώτη της συμμετοχή.

Αυτή τη στιγμή η ΑΕ Κομοτηνής έχει μια νίκη με 3-1 σετ και μια ήττα με 3-0 σετ, συνεπώς 3 βαθμούς και 3-4 σετ. Εφόσον κερδίσει με 3-0 ή 3-1 μέσα στην Θεσσαλονίκη θα φτάσει του 6 βαθμούς και 6-4 ή 6-5 στα σετ. Βέβαια, το ίδιο ισχύει και για τον Ηρακλή που έχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα, ήττα δηλαδή με 3-0 από τον ΠΑΟΚ και νίκη με 3-1 επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη ομάδα του ομίλου θα συγκριθεί με την δευτερη ομάδα του Β’ Ομίλου και η καλύτερη θα προκριθεί στα ημιτελικά. Ο Β’ Όμιλος περιλαμβάνει τον Ολυμπιακό που ήδη με δυο νίκες θέλει τυπικά μόνο να κερδίσει σήμερα τον παμβοχαϊκό που με δυο ήττες έχει ήδη αποκλειστεί, για να προκριθεί και μένει να δούμε ποιος θα είναι δεύτερος.

Τόσο ο Φοίνικας Σύρου όσο και η Κηφισιά έχουν από 3 βαθμούς. Ο Φοίνικας νίκησε 3-1 το Βραχάτι και έχασε 3-1 από τον Ολυμπιακό, άρα έχει 3 βαθμούς και 4-4 σετ. Παίζει σήμερα με την Κηφισιά που έχασε με 3-0 από τον Ολυμπιακό και νίκησε 3-2 τον Παμβοχαϊκό, άρα έχει 3 βαθμούς και 2-6 σετ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αν το ματς ανάμεσα σε Φοίνικα και Κηφισιά κριθεί στο τάι μπρέικ, τότε όποια ομάδα κερδίσει θα πάει στους πέντε βαθμούς μάξιμουμ και αν έχουμε καθαρή νίκη στο Ηρακλής – ΑΕ Κομοτηνής, θα προκριθεί η ομάδα από αυτό το ζευγάρι. Αν νικήσει με 3-0 ή 3-1 σετ η Κηφισιά, επίσης θα έχει το πάνω χέρι η ΑΕ Κομοτηνής ή ο Ηρακλής εφόσον κερδίσουν με τρίποντο.

Μοναδική περίπτωση για να μην κερδηθεί το εισιτήριο από ΑΕ Κομοτηνής ή Ηρακλή, στην περίπτωση φυσικά που το μεταξύ τους ματς κριθεί στο 3-0 ή στο 3-1 και όχι στο 3-2, είναι να κερδίσει με καθαρό σκορ ο Φοίνικας. Στην περίπτωση αυτή θα φτάσει στους 6 βαθμούς και 7-4 ή 7-5 σετ, ενώ τόσο η ΑΕ Κομοτηνής όσο και ο Ηρακλής στην καλύτερη περίπτωση μπορούν να φτάσουν στο 6-4 στα σετ.

Συνεπώς ΑΕ Κομοτηνής και Ηρακλής Θεσσαλονίκης παρακαλάνε να μην κερδίσει με τρίποντο ο Φοίνικας Σύρου στο ματς, που ξεκινά στις 14:00 στο Κλειστό Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη. Αν συμβεί αυτό, τότε έχει νόημα το μεταξύ τους παιχνίδι, αλλιώς το εισιτήριο το παιρνει ο Φοίνικας. Υπενθυμίζεται ότι αντίπαλος του καλύτερου δεύτερου θα είναι ο νικητής του ΠΑΟ-ΑΕΚ από τον Γ’ Όμιλο.