«Φτύσιμο» της ΕΟΠΕ στα μούτρα της Αλεξανδρούπολης και των θρακιωτών φιλάθλων

Μόνο ως φτύσιμο στα μούτρα της Αλεξανδρούπολης και των φιλάθλων όλης της Θράκης μπορεί να θεωρηθεί η απόφαση της ΕΟΠΕ να διεξαχθεί στην Αθήνα το τρίτο και τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της Εθνικής Ανδρών για την προκριματική φάση, που θα σφραγίσει μετά από 10 χρόνια την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας σε Ευρωβόλεϊ.

Πρόκειται για την αναμέτρηση με την Σουηδία, μια ομάδα που γεμίζει ιδιαίτερες αναμνήσεις του φίλους του βόλεϊ, αφού την Σουηδία είχαμε νικήσει πριν 31 χρόνια στον μικρό τελικό του Ευρωβόλεϊ της Γάνδης (σαν χθες 4 Οκτωβρίου η επέτειος) εξασφαλίζοντας το χάλκινο μετάλλιο και τη μοναδική παρουσία σε βάθρο της Εθνικής Ανδρών.

Το περασμένο καλοκαίρι η Εθνική Ανδρών για περίπου ενάμισι μήνα φιλοξενήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Εκεί πραγματοποίησε την προετοιμασία της, εκεί πραγματοποίησε τα φιλικά της, εκεί έδωσε και τους δυο πρώτους κρίσιμους εντός έδρας αγώνες με Λουξεμβούργο και Αζερμπαϊτζάν, επιτυγχάνοντας νίκες και εξασφαλίζοντας σε συνδυασμό με τα εκτός έδρας αποτελέσματα την πρόκριση, δυο αγωνιστικές πριν το τέλος.

Από τότε οι διεθνείς αλλά και ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ανδρεόπουλος είχαν δηλώσει ότι θα ζητούσαν από την ΕΟΠΕ να διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη και το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι, που όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα θα είναι μια γιορτή για την επιστροφή της Εθνικής Ανδρών σε τελική φάση Ευρωβόλεϊ μετά από μια δεκαετία. Και πάνω – κάτω όλοι θεωρούσαν δεδομένο ότι αυτό θα συμβεί προς τιμήν της πόλης που στήριξε και οικονομικά την Εθνική.

Άλλωστε παραμονές των αγώνων της Εθνικής στον Έβρο, ο ταμίας της ΕΟΠΕ Τάκης Καβαλιεράκης είχε αναφέρει στην συνέντευξη Τύπου: «Εκ μέρους του προέδρου της Ομοσπονδίας Γιώργου Καραμπέτσου ευχαριστούμε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για την μεγάλη βοήθεια που μας προσέφερε. Αν δεν υπήρχε αυτή η βοήθεια, δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε ως Ομοσπονδία να αντεπεξέλθουμε». Με αλλα λόγια, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πλήρωσε για να έρθει η Εθνική επί σχεδόν ενάμισι μήνα στην Αλεξανδρούπολη, την φιλοξένησε σε ένα από τα ακριβότερα ξενοδοχεία της εν μέσω θερινής τουριστικής περιόδου, πλήρωσε τα φαγητά της, διέθεσε το γήπεδο για προπονήσεις.

Θα περίμενε κανείς ότι σε ένδειξη ευγνωμοσύνης η ΕΟΠΕ θα φρόντιζε το τρίτο και τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Ευρωβόλεϊ, αυτό που θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα για την πρόκριση, θα φρόντιζε να διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη που μέσα στο κατακαλόκαιρο ο κόσμος της αγκάλιασε την Εθνική και βοήθησε με τον τρόπο του σε αυτήν την πρόκριση. Αλλά από την στιγμή που δεν υπάρχει πλέον η ανάγκη του Δήμου για προετοιμασία κλπ κλπ, η ΕΟΠΕ αποφάσισε να φτύσει κατάμουτρα την Αλεξανδρούπολη, τους Αλεξανδρουπολίτες και τους Θρακιώτες γενικότερα και όρισε τον αγώνα στην… Αθήνα.

Συγκεκριμένα, η αναμέτρηση ορίστηκε για το Σάββατο 5 Ιανουαρίου στις 19:00 το βράδυ στο κλειστό της Γλυφάδας, όπου ζήτημα είναι αν θα πάνε οι συγγενείς και οι φίλοι των διεθνών μας, την στιγμή που όλοι είχαν να λένε για την ζεστή ατμόσφαιρα, τηρουμένων των αναλογιών, που επιφύλαξαν οι αλεξανδρουπολίτες στην Εθνική Ομάδα. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για απόφαση που αποτελεί προσβολή της ΕΟΠΕ για τους Εβρίτες και αφήνει εκτεθειμένο και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος δεν είχε φροντίσει να διασφαλίσει ότι θα διεξαχθεί στο “Μ. Παρασκευόπουλος” ο συγκεκριμένος αγώνας, παρά τα χιλιάδες ευρώ που έχει ξοδέψει για να φιλοξενήσει την προετοιμασία και τους πρώτους αγώνες της Εθνικής Ομάδας με σαφώς λιγότερο «εμπορικούς» αντιπάλους…