Στέλνει φιλοζωικά μηνύματα η μπασκετική κοινότητα της Κομοτηνής (+photos)

Ο αθλητισμός δεν περιορίζεται μόνο στις δράσεις μέσα στο γήπεδο και περνάει μηνύματα και εκτός παρκέ. Και σίγουρα οι άνθρωποι του μπάσκετ της Κομοτηνής στέλνουν πολύ όμορφα μηνύματα με την αγάπη τους ως προς τα τετράποδα ζώα.

Αφορμή για το άρθρο αποτελεί ασφαλώς ο εορτασμός κάθε 4η Οκτωβρίου της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, που φέτος έχει αποκτήσει ξεχωριστή αγία για τον προπονητή του ΓΑΣ Κομοτηνή Νεοκλή Λεμονίδη, που όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος στο facebook, πρόσφατα υιοθέτησε έναν πανέμορφο σκύλο, τον Ziggy, ο οποίος τον ακολούθησε μίαμιση ώρα με πολύ ζέστη στο Βουνό. Έτσι, με την αξία του, υιοθετήθηκε.

Βέβαια ο Νεοκλής Λεμονίδης, ένας από τους κορυφαίους αν όχι ο κορυφαίος προπονητής μπάσκετ της Θράκης, δεν είναι ο μόνος με ευαισθησίες ως προς το θέμα των σκύλων, καθώς και ο Κίμωνας Λεχούδης, ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της καλαθοσφαίρισης της Ροδόπης που πλέον κάνει καριέρα προπονητή και στον Ηρόδικο, έχει μεγάλη αγάπη για τα ζώα. Μάλιστα, ο Λεχούδης έχει τον Ντέξτερ και τον Ρούλη ενώ διατέλεσε και εκπαιδευτής σκύλων και βοηθά με κάθε τρόπο την Φιλοζωική Κομοτηνής.

Αλλά και ο Βασίλης Στοάκης της ΑΕ Κομοτηνής, που πλέον έχει αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας και ανέλαβε καθήκοντα γραφείου Τύπου στο σύνολο του συλλόγου αλλά είχε προλάβει πριν μερικά χρόνια που ανέβασε την ομάδα στη Γ’ Εθνική να ψηφιστεί κορυφαιος προπονητής της Θράκης στον σχετικό ετήσιο διαγωνισμό του ThrakiSportS, τον τελευταίο χρόνο έχει επίσης υιοθετήσει δύο αδέσποτα σκυλιά, με τα οποία -όπως φανερώνει και ο προσωπικός του λογαριασμός στο Facebook – αφιερώνει άπειρο χρόνο μαζί τους.

Είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους του αθλητισμού να στέλνουν τόσο όμορφα μηνύματα και να δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους προς τα ζώα. Κάτι που κάνουν όχι μόνο την 4η Οκτωβρίου, αλλά κάθε μέρα. Άλλωστε, όπως είπε και ο Μαχάτμα Γκάντι, “το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος κρίνεται απο το πως φέρεται στα ζώα”. Και αν κρίνουμε από την συμπεριφορά της μπασκετικής κοινότητας της Κομοτηνής, υπάρχει ελπίδα…