Νέα ήθη στο τοπικό ποδόσφαιρο! Με χορηγούς στη φανέλα τους οι διαιτητές, χωρίς διαφήμιση οι ομάδες…

Η οικονομική κρίση εξακολουθεί να μαστίζει την ελληνική κοινωνία και φυσικά τις ομάδες, που έχουν πλέον συρρικνωθεί. Λίγες έχουν απομείνει στα τοπικά πρωταθλήματα και όσες τα έχουν καταφέρει, δίνουν καθημερινά αγώνα για να καλύψουν τα έξοδα που επωμίζονται για την συμμετοχή τους στα διάφορα πρωταθλήματα.

Παλιά υπήρχαν χορηγοί που κάλυπταν αυτές τις ανάγκες. Πλέον οι χορηγοί έχουν συρρικνωθεί και αυτοί και χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α΄Κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης, από την έναρξη της αναμέτρησης ανάμεσα στον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων και τον Πανθρακικό.

Ο Πανθρακικός είναι ότι πιο εμπορικό σε όνομα διαθέτει το ποδόσφαιρο της Ροδόπης, ωστόσο δεν έχει βρει κεντρικό χορηγό για την φανέλα του. Πέρυσι, στην πρώτη χρονιά μετά την διάλυση της επαγγελματικής ομάδας, είχε στη φανέλα ένα γραφείο τελετών, γεγονός που μέσω του ThrakiSportS έγινε πανελλαδικό θέμα. Φέτος τίποτα.

Χορηγό δεν διαθέτει ωστόσο ούτε ο Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων στη φανέλα του, μια από τις πιο παραδοσιακές δυνάμεις στο ποδόσφαιρο της Ροδόπης, ομάδα με ισχυρές ακαδημίες, συνεργασία με την ΠΑΕ ΑΕΚ που παλιότερα είχε αδελφοποιηθεί και με την Σπαρτάκ Μόσχας ενώ είχε επιχειρήσει συνεργασία και με την Μπαρτσελόνα.

Αντιθέτως, οι μόνοι από τους 25 ανθρώπους που βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο για τον συγκεκριμένο αγώνα, οι οποίοι είχαν χορηγό στην φανέλα τους, ήταν τρεις: όχι οι 22 ποδοσφαιριστές αλλά οι… διαιτητές. Άλλωστε φέτος η διοίκηση της ΕΠΣ Θράκης έχει αναζητήσει κεντρικούς χορηγούς για τα πρωταθλήματα και στο πλαίσιο αυτό δεν εξαιρέθηκαν και οι στολές των διαιτητών.

Σημεία των καιρών είναι αυτά. Να μην έχουν χορηγούς οι πιο ιστορικές ομάδες και να έχουν οι διαιτητικές τριπλέτες…