Γ’ Εθνική: Σκέψεις διεξαγωγής αγώνων μπαράζ πέρα από την άνοδο και για τον υποβιβασμό στα τοπικά!!!

 

Από το ThrakiSportS ήδη έχετε ενημερωθεί ότι η Super League απάντησε αρνητικά στην συμμετοχή β’ ομάδων των ΠΑΕ στο πρωτάθλημα της Football League και έτσι οριστικά θα ανέβουν 12 ομάδες από την φετινή Γ’΄Εθνική, κάτι που σημαίνει ότι απευθείας θα ανέβει ο πρωταθλητής κάθε ομίλου αλλά και μέσω διαδικασίας αγώνων μπαράζ και οι 4 από τους 8 δευτεραθλητές.

Συγκεκριμένα, όπως συνέβη και πέρυσι για τους πρωταθλητές, οι ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα θα χωριστούν σε δύο ομίλους των τεσσάρων με γεωγραφικά κριτήρια (βορράς, νότος) και θα μπουν στη διαδικασία ενός μίνι πρωταθλήματος με αγώνες εντός και εκτός έδρας. Το εισιτήριο της ανόδου θα κερδίσουν οι πρώτοι δύο της ειδικής βαθμολογίας των δύο ομίλων.

Ωστόσο ενδιαφέρον έχει και ο υποβιβασμός, καθώς όλα δείχνουν ότι πάμε σε αγώνες μπαράζ και για τον υποβιβασμό στα τοπικά πρωταθλήματα. Συγκεκριμένα, η σκέψη που υπάρχει είναι να υποβιβάζονται απευθείας όσοι είναι από την 10η θέση και κάτω σε κάθε όμιλο (δηλαδή οι 4 τελευταίοι στον Α’ Όμιλο που μετέχουν οι ομάδες της Θράκης), ενώ ο 9ος της βαθμολογίας να παίζει αγωνα μπαράζ για την παραμονή με τον 9ο κάποιου άλλου ομίλου, που προφανώς για εμάς θα ειναι του Β’ Ομίλου της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Αν αυτό είχε ισχύσει και πέρυσι, τότε η ΑΕ Διδυμοτείχου θα είναι μια ακόμα ευκαιρία να διεκδικήσει την παραμονή της σε αγώνα μπαράζ.