Πρωταθλητής Ελλάδας στο αγώνισμα της αντοχής των Μίνι-Παμπαίδων ο Ξανθιώτης Αντώνης Παπαδόπουλος

 

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος από την Ξάνθη είναι για φέτος στη κορυφή της Ελληνικής Ποδηλασίας στο αγώνισμα της αντοχής στην κατηγορία Μίνι-Μικρά (Παμπαίδες).

Ο Αντώνης με τις εντυπωσιακές του επιδόσεις είναι πολύ πιθανόν και για τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστεί. Είναι γόνος του επίσης πετυχημένου αθλητή-ποδηλάτη Σταύρου Παπαδόπουλου και επιβεβαίωσε την παροιμία ότι το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει. Από φέτος ανήκει στο δυναμικό του ποδηλατικού συλλόγου Μαχητής Σερρών και όπως τον χαρακτήρισαν οι ίδιοι σε ανάρτησή τους… “πρόκειται για μεταγραφή αεροδρομίου”!

Φετος, έδειξε τις ικανότητες και το ταλέντο του σε διάφορους αγώνες που συμμετείχε στοχεύοντας και κατακτώντας πάντα θέσεις στο βάθρο των νικητών. Με αυτές τις περγαμηνές αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειάς του και της ομάδας του κατηφόρισε στις «Πανελλήνιες Ημέρες Νεολαίας» που διεξήχθησαν στην Νέα Μάκρη Αττικής το Σάββατο 22/09. Στο αγώνισμα της αντοχής στην κατηγορία Μίνι-Μικρά κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα του τερματισμού και τελικά στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας!

Έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του, μιας και 20 μέρες νωρίτερα, στέφθηκε Πρωταθλητής Βορείου Ελλάδος στους αγώνες που έγιναν «εντός έδρας» για τον ξανθιώτη ποδηλάτη. Συγκεκριμένα, στην Ξάνθη διεξήχθη το Πρωτάθλημα Β. Ελλάδος τόσο στην Ατομική Χρονομέτρηση για τις μεγάλες και μικρές κατηγορίες όσο και στην αντοχή μόνο για τις μικρές κατηγορίες. Το Σάββατο 01 Σεπτεμβρίου διεξήχθη το αγώνισμα αντοχής στις μικρές κατηγορίες σ’ έναν αγώνα τύπου σιρκουϊ κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες με την θερμοκρασία να ξεπερνά τους 35 βαθμούς Κελσίου. Ο Παπαδόπουλος τερμάτισε πρώτος στην αντοχή στα μίνι-μικρά.