Είδε… «μαζική συμμετοχή» ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης στα Via Egnatia παρά την αποτυχία

Οι φετινές αθλητικές εκδηλώσεις του Via Egnatia Festival στην Ροδόπη δυστυχώς στέφθηκαν από αποτυχία, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών αλλά κυρίως εξαιτίας του κακού προγραμματισμού που προηγήθηκε.

Όπως έγραψε το ThrakiSportS την Κυριακή, με το ζόρι βρέθηκαν 40 άτομα στον ποδηλατικό αγώνα, που ξεκίνησε με καθυστέρηση μισής ώρας μπας και προσέλθει κι άλλος κόσμος στην έναρξη, αλλά ήταν δύσκολο να συμβεί αυτό όταν είχε από καιρό προγραμματισμένο μεγάλο ποδηλατικό αγώνα την ίδια στιγμή στον Βόρειο Έβρο ενώ είχε κυρίως το Run Greece στην Αλεξανδρούπολη, επίσης την ίδια στιγμή που στην Ροδόπη διοργάνωναν το Via Egnatia Bike.

Εξαιτίας του Run Greece ήταν αδύνατο να λάβει μέρος και ο περισσότερος κόσμος στον απογευματινό αγώνα δρόμου του Σαββάτου, μήκους πέντε χιλιομέτρων. Με το ζόρι μαζεύτηκαν περίπου 200 άτομα, αν και λέγεται ότι είχαν δηλωθεί διπλάσια. Βέβαια, ο αριθμός μπορεί να κριθεί ικανοποιητικός δεδομένων των συνθηκών που διεξήχθη ο αγώνας, αλλά είναι δεδομένο ότι με λίγο καλύτερη οργάνωση θα μπορούσε να έχει πιο μαζική συμμετοχή,

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αγώνας του Via Egnatia Run διεξήχθη όχι μόνο 15 ώρες πριν το Run Greece της Αλεξανδρούπολης αλλά και την ίδια ώρα που διεξάγονταν και οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της ΕΠΣ Θράκης με αποτέλεσμα ακόμα και αθλητές ομάδων που είχαν σπεύσει τις προηγούμενες μέρες να διαφημίσουν τον δρομικό αγώνα, να μην μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτόν από την στιγμή που εκείνη την στιγμή είχε αναμέτρηση και η ομάδα τους.

Παρόλα αυτά, πάντως, ο διοργανωτής αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης είδε… μαζική συμμετοχή με ανάρτησή του στο facebook όπου ανέφερε: «Η μαζική συμμετοχή του κόσμου κατά την διάρκεια του Rodopi Run και του Rodopi Bike Run που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της 2ης και 3ης ημέρας του Φεστιβάλ Via Egnatia! Αποδείχθηκε έμπρακτα και με τον πιο μαζικό τρόπο πως η συμμετοχή είναι δύναμη και πως τον κόσμο της Ροδόπης δεν τον πτοεί ούτε ο καιρός!».

Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, κανείς δεν λέει ότι κακώς διοργανώθηκαν οι συγκεκριμένοι αγώνες. Έπρεπε να διοργανωθούν και είναι σημαντικό να γίνονται ενέργειες προς την κατεύθυνση του μαζικού αθλητισμού. Είναι επίσης προς τιμήν του περιφερειάρχη ότι φόρεσε τα αθλητικά του και έτρεξε και στους δύο αγώνες. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η συμμετοχή δεν ήταν μαζική, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε και μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτό έχουν οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Ροδόπης που ανέλαβαν την διοργάνωση…