Γ’ Εθνική: Τυφώνας ο Ορφέας Ξάνθης πέρασε με ανατροπή από το Οφρύνιο

 

Μια πολύ σημαντική νίκη επί μια ομάδας που πέρυσι πρωταγωνίστησε στο πρωταθλημα του 1ου Ομίλου της Γ’ εθνικής πέτυχε ο Ορφέας Ξάνθης επί του Αετού Ορφανού με 2-3 και ανατροπή.

Ο Ορφέας απείλησε στο 17′ με φαουλ του Πασχαλάκη που έδιωξε δύσκολα ο πορτιέρο Χατζηνικολής, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο επόμενο λεπτό οταν σε όμορφο συνδυασμό ο Καζαντζίδης με ωραια σεντρα βρίσκει τον Παυλίδη που ανοιγει το σκορ νικωντας τον Ρούφο. Η ομάδα της Ξάνθης ανέβασε στροφές μετά το γκολ που δέχτηκε
και απείλησε με τον Χασάνογλου στο 24′ σε σεντρα του Πασχαλάκη και στο 32′ σε σουτ του Τορομανίδη, ο Χατζηνικολής και παλι κρατησε το μηδεν με τον Κάμπατζη να προλαβαινει τον Ξαντινίδη. Ο Αετός απείλησε στο 40′ με σουτ του Ελέζι που μπλόκαρε ο Ρούφος, με τον Ορφέα λίγο πριν το ημίχρονο να ισοφαρίζει οταν σε σέντρα του Κατρανίτσα και γυριστό του Ξαντινίδη ο Χατζηνικολής αποκρουει την μπαλα αλλά στην επαναφορά ο Χαλήλ Ιμπραήμ ισοφαρίζει σε κενή εστία.

Στην επανάληψη με άλλη ψυχολογία ο Ορφέας έκανε την ολική ανατροπή στο 59′ όταν σε μακρινή σεντρα του Τορομανίδη ο Χιντ Ιμέρ με κεφαλιά του 1-2 και στο 70′ με απ’ ευθείας φάουλ του Τορομανίδη που έγραψε το 1-3. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και έχασαν ευκαιρίες στο 71′ με τον Καζαντζίδη και στο 75′ με τον Ελέζι με τον Πασχαλάκη να φτανει κοντα στο 1-4 αλλα το πλασε του στο 87′ πέρασε μόλις άουτ. Το τελικό 2-3 διαμόρφωσε ο πρωην πάικτης του ΑΟΞ Φώτης Δουμάνης στις καθυστερήσεις σε πέναλτι που κερδισε σε χερι του Κατρανιτσα.

Καλή η διαιτησία των Σιδηρόπουλου, Διαμαντή και Τερζοπουλου από την ΕΠΣ Έβρου.

ΑΕΤΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥ: Χατζηνικολής, Καλαϊτζίδης, Καπατζής, Κωνσταντινίδης, Ν. Παυλίδης, Καραγιαννίδης, Ελέζι (89′ Μήττας), Δεληγιώργης (60′ Κωνσταντίνου), Γ. Παυλίδης, Δουμάνης, Μαυρίδης (46′ Σαββατιανός).

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Χιντ Ιμέρ (86′ Β. Καραγκιόζης), Χασάνογλου, Κατρανίτσας, Ξαντινίδης (80′ Γ. Καραγκιόζης), Μακράκης, Μαυρόπουλος, Πασχαλάκης, Τζαμπάζ Χακή, Τορομανίδης (90+’ Ζυγκολάρι), Χαλίλ Ιμπράμ (75′ Μπουνταγκίδης)